Mire kérte édesanyját Ady Endre? – Újra Beszélő levelek

2018 augusztus 25. szombat, 9:04

Újra ellátogat az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra a Beszélő levelek című produkció, amelynek keretében híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek leveleiből olvasnak föl előadók a Goldmark teremben.

Amint a tavalyi Zsidó Kulturális Fesztiválon, az idei rendezvénysorozat keretében is kapunk egy csokorra valót különböző hírességek, ismert színészek, írók, közéleti személyiségek, tudósok levelezéséből a Független Színművészetért Alapítvány produkciójában. A Beszélő levelek című előadás olyan különleges utazásra invitálja a nézőket, amelynek során híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életéből kaphatunk el egy-egy mozzanatot a legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül kitűnő színészek előadásában.

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon egy külön erre az alkalomra összeállított levélválogatást hallhat a közönség. Megtudhatjuk például, hogy mivel foglalkozott a Beatles együttes vezetője, John Lennon az 1970-es években, amikor visszavonultan élt New Yorkban. Elhangzik, hogy vajon mit is gondolt a könyvek jelentőségéről Neil Armstrong, az első ember a Holdon, és meghallgathatjuk azt is, hogy mire kérte Érmindszenten élő édesanyját Ady Endre 21 éves, fiatal újságíróként a nagyvárosból.

A híres emberek olyan előadók tolmácsolásában szólalnak meg, mint Fullajtár Andrea, Grisnik Petra, Makranczi Zalán, Simon Kornél. Az est házigazdája Oláh Andrea rádiós műsorvezető, újságíró lesz, a műsort élőzenei betétek is színesítik majd. Szerkesztő, produkciós vezető: Megyeri Léna. Rendező: Böhm György.