Tompos Kátya és a kecskeméti társulat is fellép a Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválon

2018 augusztus 28. kedd, 14:31

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivált, amelyen színházi előadások, koncertek és családi programok várják a közönséget a Klebelsberg Kultúrkúria kertjében.

“A jubiláló rendezvény a visegrádi barátság és összetartozás örömünnepe is, amely időt és földrajzi határokat átívelve idézi meg Mátyás király hajdani udvarát” – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Hedry Mária, a fesztivál művészeti vezetője elmondta: szerdán – vajdasági és felvidéki vendégeikkel – a fesztivált beharangozó zenés programmal várják a közönséget a hűvösvölgyi végállomásnál.

Kiemelte, hogy összművészeti fesztiválról van szó, ahol idén két új programot is szerveznek: az utolsó napon, vasárnap Méhes Csaba pantomimművész-komikus vezetésével cirkuszi produkcióval várják a közönséget, a Fővárosi Nagycirkusz művészei, erőművészek, zsonglőrök fellépésével, emellett Andersen meséi fényjátékkal elevenednek meg egy lengyelországi gyerekcsoport különleges előadásában. A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódva a V4 országokból és Olaszországból érkező vendégekkel megidézik Mátyás király udvarát, a közönséget reneszánsz muzsika és Mátyás királyról szóló mesék várják.

A fesztiválon többek között látható lesz a Magyar Népmese Színház és a leányfalui Szekérszínház előadása is. A megnyitón a kecskeméti Katona József Színház Kőműves Kelemen című produkciója várja a nézőket, Cseke Péter rendezésében, aki a 20 évvel ezelőtti fesztivál ötletgazdája, egyik megteremtője volt. Pénteken Tompos Kátya koncertje, szombaton az egri Gárdonyi Géza Színház A férjvadász című vígjátéka szerepel a programban.

A rendezvényen Szlovákiából a rozsnyói Meseszínház két előadása, továbbá a cseh Karromato bábszínház produkciója is látható. A zenekarok között a Cimbaliband, a Kiskalász zenekar és az Al Tei együttes is megtalálható.

Forrás: MTI, Színház.org