Kezdődik a Vidéki Színházak Fesztiválja a Magyar Színházban

2018 szeptember 03. hétfő, 14:44

A nyitó előadás hétfő este Csehov Három nővér című műve lesz a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában, az orosz Ilja Bocsarnikovsz rendezésében. A Vidéki Színházak Fesztiválján nyolc előadást láthat a közönség a Pesti Magyar Színházban. A vasárnap záruló fesztivál a Thália Színház szervezésében valósul meg.

Csokonai Színház: Három nővér / Fotó: Máthé András

Csokonai Színház: Három nővér / Fotó: Máthé András

A fesztiválon a kecskeméti Katona József Színház Kálmán Imre örökzöld operettjét, a Csárdáskirálynőt adja elő, a Győri Nemzeti Színház az Agatha Christie bűnügyi novellájából készült A vád tanúja című darabbal érkezik Budapestre. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Székely János Caligula helytartója című drámáját, a Miskolci Nemzeti Színház az Ahogytetszik című vígjátékot mutatja be.

A Békéscsabai Jókai Színház a Hajnalban, délben, este című vígjátékkal, a Pécsi Nemzeti Színház a Veszedelmes viszonyok című színművel vendégszerepel. A záró előadás vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című előadása lesz.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. Az előadásokról további információ a thalia.hu oldalon érhető el.