A legjobb színpadi zene díját kapta a celldömölki színház Permben

2018 október 10. szerda, 15:01

A legjobb színpadi zene díját nyerte el a celldömölki Soltis Lajos Színház Vaknyugat-előadása a 3. Martin McDonagh Nemzetközi Fesztiválon az oroszországi Permben.

A Soltis Lajos Színház társulata Permben

A Soltis Lajos Színház társulata Permben

A Soltis Lajos Színház Vaknyugat-előadása meghívást kapott Permbe, a kifejezetten Martin McDonagh-előadásoknak teret adó színházi fesztiválra. Ez volt a harmadik ilyen színházi találkozó. Ahogyan a Krasznaja Veszna hírügynökség beszámol az eseményről: az idén a világhírű ír szerző Vaknyugat című darabja volt a sláger. A meghívott McDonagh-előadások között hat Vaknyugat-változatot láthatott a permi fesztiválközönség. A Soltis Lajos Színház Nagy Péter István-rendezése mellett érkezett Vaknyugat-előadás például Moldáviából és Grúziából.

A celldömölki előadást nagyra értékelte a szakmai zsűri, amely végül a legjobb zenének járó díjat ítélte meg a produkciónak. A zenészek a Gregorich testvérek, Zsófia, Bálint és Domonkos. A testvérpárt az isten háta mögött Bruckner Roland és Pesti Arnold, a papot Temesi Zsolt, a Kicsilányt Horváth Viktória játssza.

Forrás: vaol.hu