Szűcs Gábor: “Jogszerű működéssel szakmailag stabilizáltuk a POSZT-ot”

2018 november 01. csütörtök, 9:32

Az elmúlt hetekben a POSZT menedzsmentjével és stratégiai partnere az Aktor Produkció NKft. -vel összefüggésben olyan hírek jelentek meg, melyek alkalmasak arra, hogy rossz fényben tüntessék fel a POSZT szervezőit.

Szűcs Gábor, az Aktor Produkció Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és a POSZT fesztiváligazgatója ezért egy hosszú levélben válaszol a megjelent állításokra.

A POSZT gazdálkodását részletező írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a jogszerűségi, gazdaságossági és átláthatósági szempontok figyelembevételével folyt a működés és az együttműködés az érintett cégek vonatkozásában.

“Menedzsmentünk az elmúlt három évben jogszerű működéssel szakmailag stabilizálta a fesztivált, több millió forintot takarított meg a kiadási oldalon (csak az első évben több, mint tíz millió forintot), idén pedig 40 millió forinttal kevesebb támogatás mellett 2017 után 2018-ban is 12 millió forinttal több jegybevételre tett szert, mint alapítása óta bármikor a POSZT. Jelentősen növeltük a pályázati és szponzorációs bevételeket is. Az Aktor Produkció Közhasznú Nonprofit Kft. bevonása után tehát elmondhatjuk, hogy nemhogy a POSZF NKft.-ből pumpálunk pénzt az Aktorba, hanem épp fordítva: az Aktor sokmillió forintot pumpál a Pécsi Országos Színházi Találkozóba. Az ügy kapcsán, eddig ahol erre szükség volt, helyreigazítási kérelemmel éltünk, illetve ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk” – közölte Szűcs Gábor.

Külön nyilatkozatban azt is leszögezte: “Az Aktor Produkció Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (…) képviseletében Szűcs Gábor Sándor ügyvezető ezennel kijelentem, hogy a társaság tagjai és ügyvezetője a társaság megalakulása óta sem osztalékban, sem egyéb bér jellegű jövedelemben nem részesültek”.

Állításait megerősíti egy nyilatkozatban dr. Horváth Péter ügyvéd, mint a Poszf Nkft. jogi képviselője, aki kijelenti, hogy az Aktor Nkft. és a Poszf Nkft. vonatkozásában nem merül fel (…) összeférhetetlenség, mivel a két társaság főtevékenysége különböző, valamint az Aktor Nkft. és a Poszf Nkft. közötti szerződéskötést sem jogszabály, sem a Poszf Nkft. társasági szerződése nem zárja ki és nem is korlátozza.

SZŰCS GÁBOR RÉSZLETES ÍRÁSÁT ITT ÉRHETIK EL.