Harmadszor rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót

2018 november 07. szerda, 10:13

Az elmúlt évekhez hasonlóan diákszínjátszó csoportokkal, egyetemi színházakkal és felnőtt amatőr társulatokkal egyaránt találkozhatunk a fesztiválon, emellett szakmai beszélgetéseken és koncerteken vehetünk részt november 13-18. között.

A szervezők ajánlója:

A fesztivál célja, hogy találkozási pontot hozzon létre az ország különböző régióiból érkező társulatok között, és hogy évről évre minél sokszínűbb programot kínáljon a fesztiválra érkezőknek. Az idei találkozó programjait korosztálytól függetlenül ajánljuk minden színházat szerető, az amatőr színjátszás, vagy épp a drámapedagógia iránt érdeklődő nézőnek!

Ptah Theatre: A madarak nem alszanak / Fotó: Antalfi Dániel

Ptah Theatre: A madarak nem alszanak / Fotó: Antalfi Dániel

Idén találkozhatunk többek között a Szegedi Egyetemi Színház, a Debreceni Egyetemi Színház és a Janus Egyetemi Színház társulatával is, emellett két előadás érkezik a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumból (mindkét előadás a 2018-as Országos Diákszínházi Fesztivál fődíjasa), és a PHSZ-Berze Színjátszók nevű csoport Pécsről. Fellép továbbá a KB35 Társulat Inárcsról és a Trainingspot Társulat szintén Budapestről, illetve bemutatkozik a Ptah Theatre társulata is.

KIMI: A mezők fehér lovagja

KIMI: A mezők fehér lovagja

A társulatokkal való találkozásra az előadásokat követő szakmai beszélgetéseken nyílik lehetőség, ahol egy három fős szakmai zsűri és a nézők részvételével beszélgethetünk az előadásokról. A III. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó zsűrije: Hajós Zsuzsa (színházi nevelési szakember), Fekete Anikó (dráma és kreatív zene tanár) és Upor László (dramaturg, műfordító, egyetemi tanár SzFE).

SZESZ: Én, a Féreg / Fotó: Balu Photo

SZESZ: Én, a Féreg / Fotó: Balu Photo

A találkozó kísérőprogramjaként idén megrendezésre kerül az I. Dráma Műhely Napok, amely programjában drámapedagógiai foglalkozások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések kapnak helyet. A Dráma Műhely Napok programjai mindenki számára nyitottak, a találkozó vasárnapján azonban elsősorban pedagógusokat, pedagógus hallgatókat és a drámapedagógia iránt érdeklődőket várják a szervezők. Ezen a napon a művészeti nevelés különböző formáival foglalkozó workshopokat kínál a program.

Trainingspot Társulat: Kötmese

Trainingspot Társulat: Kötmese

A III. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó védnökei: Gabnai Katalin, Regős János és Keresztúri JózsefA teljes program itt böngészhető. A találkozó programjaira a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a weboldalon, vagy ide kattintva van lehetőség.

 
 

Kapcsolódó anyagok