Előadások jelentkezését várják a TESZT 2019-es kiadására

2018 november 27. kedd, 17:22

A 2008 óta évente megrendezésre kerülő Temesvári Eurórégiós Színház Találkozó a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egyik legjelentősebb projektje. A TESZT nemzetközi fesztivál a multikulturalizmust képviseli és teret kíván biztosítani a kulturális értékcserének illetve a Kelet-Európa és a Balkán régiókban alkotó művészek és egyéb szakmabeliek közötti párbeszédnek. A korábbi kiadásokról részletes információkat a www.teszt.ro honlapon találnak.

A 2019-es TESZT fő irányvonala: új színházi esztétikák, kortárs szerzők, új és alternatív színházi formák és provokatív témák a folyamatos változásban lévő világban. A nyílt felhívásra kelet-európai és a Balkán régiókban működő kőszínházak, illetve független társulatok jelentkezését várják.

A fesztivál tizenkettedik kiadása 2019. május 19-26. között kerül megrendezésre. Az előadás ajánlatokat 2018. december 15-ig várják a tesztfestival2019@gmail.com emailcímre a következők adatok megjelölésével:

– a társulat/alkotó bemutatása, elérhetősége
– leírás az előadásról/produkcióról (szinopszis, alkotócsapat névsora, időtartam, bemutató dátuma, fesztiválszereplések, díjak)
– érvelés amellett, hogy miért és hogyan illeszkedik a fesztivál szellemiségéhez a produkció
– technikai igények
– a fesztiválon résztvevő/utazó stáb névsora
– részletes költségvetés (utazási költségek, díszletszállítási költségek, honoráriumok, jogdíjak stb.)
– link az előadás teljes felvételéhez (Vimeo/YouTube/letöltési link)

A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdéseiket a tesztfestival2019@gmail.com e-mail-címre várják.

Kizárólag olyan előadások/produkciók jelentkezését fogadják el, amelyeknek a 2018. november 15. előtt volt a bemutatója. Kérik figyelembe venni, hogy valamennyi meghívott fesztivál előadást román és angol nyelven fordítják. Amennyiben a előadásfelvétel nincs román/angol nyelven feliratozva, kérik, mellékeljék az előadásszöveg román/angol nyelvű változatát is.

A válogatást a fesztivál kurátora végzi, a fesztivál végleges programjába pedig olyan előadások is szerepelhetnek, amelyek nem a nyílt felhíváson keresztül kerülnek beválogatásra. A pályázatok elbírálása során az esztétikai és tartalmi kritériumok mellett a technikai és költségvetési szempontokat is figyelembe veszik. A válogatás eredményét 2019 februárjáig hirdetik ki.