Színházzal is vár a Mézes-bábos Mesefesztivál Óbudán

2018 december 02. vasárnap, 14:27

Óbudán rendezik meg december 6. és 9. között a Mézes-bábos Mesefesztivált, ahol a látogatók a zenei és színházi műsorokon túl számos, egyéni kreativitást fejlesztő program segítségével kalandozhatnak majd a mesék világában. A Mézes-bábos Mesefesztivál kísérő programja a Telezsák kézműves vásár és a Mikulásház hagyományéltető családi esemény lesz – közölték a szervezők. A fesztivál helyszíne a Buda Entertainment & Gastro Rendezvényközpont lesz.

A több száz mézeskalácsból közösségi összefogással épülő meseváros felépítése jó célt szolgál, hiszen a házak, valamint a mézeskalács mesejelenetek jótékonysági árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyének és közösségek, óvodák, iskolák is csatlakozhatnak, de az építésében mézeskalács készítő művészek és ismert előadók is részt vesznek családjaikkal.

A szervezők a befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekein segítő élményterápiás traumafeldolgozó csoport támogatására fordítják. Az élményterápiás csoport vezetője Korzenszky Klára klinikai szakpszichológus, aki a négy napos rendezvény háziasszonya lesz és zenekarával a Klárisokkal együtt fellép az eseményen.

“Az élményterápiás csoport foglalkozásain a Bethesda Gyermekkórházban gyógyult, égéssérült gyerekek, kamaszok vesznek részt. A foglalkozások célja, az átélt trauma feldolgozása élményterápiás eszközökkel, így a zeneterápiás, meseterápiás, outdoor terápiás és művészetterápiás módszerekkel” – idézi a közlemény a pszichológust. A rendezvényen befolyó összeget ezekre a programokra és az azokhoz szükséges eszközökre fordítják majd. December 6-án a Mikulás is jelen lesz a helyszínen, aki a Mikulásház mesés dolgozószobájában várja mind a négy napon manóival és kedvenc krampuszaival a gyerekeket.

A négy nap alatt a színháztetemben egymást követik a gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások. Fellép mások mellett Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a Kolompos együttes, a Veronaki Zenekar, az Aranyalma Páros és az újjá alakult Kifli zenekar. A gyerekeket a tél birodalmába vezeti be a hétpróbás meseösvény, a Tündérkert Galéria és Közösségi térben pedig bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és mesekuckó várja őket.

A Tündérkert Galériában december 6-án nyílik meg a magyar neves meseillusztrátorok téli kiállítása is. A családi Meseműhelyben többek között Szabad Boglárka, Bajzáth Mária és Tarján Veronika várja az érdeklődőket, december 7-én pedig a HolddalaNap zenekar Tánc a mindenséggel című lemezbemutató karácsonyi koncertjére kerül sor.

Forrás: MTI, Színház.org