Idén Székelyudvarhely mutatkozik be a Vendégváró Fesztiválon

2019 január 23. szerda, 10:20

Ebben az évben Székelyudvarhelyről az Udvarhely Néptáncműhely és a Tomcsa Sándor Színház mutatkozik be három előadással péntektől vasárnapig a Bethlen Téri Színház szervezésében a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztiválon Budapesten.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint az idén hetedik alkalommal megrendezett fesztivált péntek este a közel két évtizedes múlttal rendelkező Udvarhely Néptáncműhely Vallomások című műsora nyitja meg. A produkció rendező-koreográfusa Antal József.

Tomcsa Sándor Színház: Nem lesz reggel, Fred! / Fotó: Balázs Attila

Tomcsa Sándor Színház: Nem lesz reggel, Fred! / Fotó: Balázs Attila

Szombat este a Tomcsa Sándor Színház produkciójával folytatódik a program. A társulat Moravetz Levente Nem lesz reggel, Fred! című végjátékát adja elő Vladimir Anton rendezésében. A darab a Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának nyertes pályamunkája.

Tomcsa Sándor Színház Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai / Fotó: Szász Zsuzsi

Tomcsa Sándor Színház Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai / Fotó: Szász Zsuzsi

Vasárnap délelőtt a Tomcsa Sándor Színház Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadására várják a közönséget Aracs Eszter rendezésében. Az előadáson a nézők tanúi lehetnek az első székely bábhős születésének. Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Udvarhely Néptáncműhely: Vallomások / Fotó: Ádám Gyula

Udvarhely Néptáncműhely: Vallomások / Fotó: Ádám Gyula

Az esti előadások után kötetlen beszélgetést tartanak a színház kávézójában az alkotókkal és előadókkal. A fesztivál ideje alatt Tomcsa Sándor író, karikaturista, életéről és munkásságáról, valamint az Udvarhely Néptáncműhely elmúlt 20 évéből válogatott fotókból láthatnak kiállítást a Bethlen Galériában.

A Vendégváró Fesztivál fővédnöke Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere. A fesztiválról bővebb információ a www.bethlenszinhaz.hu oldalon található.

Forrás: MTI, Színház.org