2 nagyszínpadi és 5 kamaraelőadás az idei Táncfarsangon

2019 január 28. hétfő, 10:16

Két nagyszínpadi és öt kamara-előadásra invitálja a táncszerető közönséget a Móricz Zsigmond Színház február elején.

Idén két nagyszabású előadást láthat a teátrum közönsége a nagyszínpadon. Elsőként február 3-án 19 órától TÁNCFORGATAG címmel, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Nyírség Táncegyüttes közös műsorát. 1. felvonás: Üzenet a jövőből – A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Táncművészeti Tagozatának műsora. 2. felvonás: Szépanyám szőtte – A Nyírség Táncegyüttes műsora …hajnal pirosából, kék ég bársonyából, a székely lélek könnyes mosolyából

Február 7-én 19 órától a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium és a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kortárs-, moderntánc tagozata szintén egy közös műsorral készül. A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére. Az Igor Stravinsky oroszországi korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával. Előadják: A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium táncos hallgatói. Vezető: Szent-Ivány Kinga.

Az Ébredj! koreográfusai: Némethy Mária, Markóth Franciska, Halász Gábor. A sok apró részlet egy egészet alkot és a fény nem csupán a veszélyes zátonyokra hívja fel az utazó figyelmét, hanem arra is, hogy van valami a távolban, mely felé együtt haladunk. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kortárs-, moderntánc tagozatának műsora.

Kamara előadások – kedvezményes bérlettel
Idén először kedvezményes bérletet válthatnak a tánc szerelmesei az alábbi kamara előadásokra:
Február 2. szombat, 19.30: Közelítés (Usine 1.84), 20.45: Melinda álma (Szeri Viktor)
Február 4. hétfő, 19.30: I hear you (Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint), 20.45: Dadogó szimfónia (Grecsó Zoltán)
Február 7. csütörtök, 20.15: Fekete kutya (C.iC. Gulyás Anna)