Kultkalandok a Zenthe Ferenc Színházzal a Tarjáni Tavaszon

2019 április 03. szerda, 16:56

Több mint három évtizedes múltra tekint vissza a salgótarjáni Tarjáni Tavasz fesztivál, amely 2019-ben a Kultkaland Salgótarjánban alcímet viseli.

Paprikáscsirke avagy Stex és New York

Az április 4-én induló, május végéig tartó programsorozatban a Zenthe Ferenc Színház is részt vesz, tizenhárom salgótarjáni színházi programmal járulva hozzá a Tarjáni Tavasz sikeréhez, miközben a fesztivál ideje alatt további 22 helyszínen öregbíti fellépéseivel a nógrádi megyeszékhely kulturális hírnevét.

Fergeteges

Fergeteges

A teátrum salgótarjáni, diákoknak szóló programjai közt szerepel a Valahol Európában és a Mikrokozmosz előadás, amelyekre több mint kétezer fiatalt várnak. Felnőtteknek prózai darabok közül a Paprikáscsirke avagy Stex és New York-ot, vagy a Holt költők társaságát ajánlják, a zenés-táncos programok közül a Puccini Itáliája, a Fergeteges, vagy a Gengszterkorzó emelhető ki, s ebben az időszakban érkezik a Rádiókabaré is, amely élő felvételét tartja Salgótarjánban. Ugyancsak ebben az időszakban rendezik a hagyományos Zenthe Ferenc Emléknapot is április 28-án.

Holt költők társasága

Holt költők társasága

A Tarjáni Tavasz programjának hajrájában, május 27-én tartja évadbeli utolsó premierjét is a Zenthe Ferenc Színház, Arthur Miller Pillantás a hídról című színművében Kökényessy Ági, Mikecz Estilla és Máté Krisztián játsszák majd a főszerepeket. A programokról részletesen a www.zentheszinhaz.hu honlapon tájékozódhat, ahol belépőjegyét is megvásárolhatja.