Elkezdődött a szabadtéri színházi évad!

2019 május 27. hétfő, 15:51

Gazdag programmal várják az idén nyáron is a közönséget a szabadtéri színházak, amelyek műsorán többek között színházi bemutatók, táncprodukciók, koncertek és kiállítások szerepelnek.

Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Pócza Zoltán, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke a hétfői budapesti szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta: szövetségük a hivatásos szabadtéri színházak többségét fogja össze és képviseli érdekeiket. A tavalyi évben tagjaik 42 új bemutatót hoztak létre, összesen 593 előadást tartottak és 328 ezer látogatót fogadtak, idén ez a szám várhatóan növekedni fog.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: a Szabadtéri Színházak Szövetségét 22 éve hívták életre. Mint mondta, jól látszik, hogy azokban a városokban, ahol szabadtéri színházak működnek, a nyári idegenforgalom fellendül, azért választják ezeket a városokat a turisták, mert kulturális élménnyel is gazdagodhatnak.

Az eseményen átadták a szövetség Gedeon József Amfiteátrum díját, amelyet az idén Vidnyánszky Attila rendező vehetett át.

Forrás: MTI, Színház.org