Abszurd humorral indul az idei Mézesvölgyi Nyár

2019 június 25. kedd, 12:30

Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár idén nyáron harmadik alkalommal várja nézőit.

A szervezők ajánlója:

Az első két előadás mindjárt nagyon erős: július 4-én a L’art pour l’art Társulat szerepel, aki abszurd humorral szór meg minket, július 5-én pedig a Budapest Bár ad koncertet a csillagos ég alatt.

A fesztivál felütése július 4-én a L’art pour l’art Társulat semmihez sem hasonlítható előadása, a “Mintha elvágták vol” lesz, melynek frappáns műfaji meghatározása: radikális kikapcsolódás. Egy biztos, hogy felhőtlen szórakozást ígér erre a július 4-i estére a társulat: „Nem minden abszurd humor angol, de minden magyar abszurd magyar”, állítja az önmagáért való művészet egyetlen, tehát legjelesebb hazai képviselő. Az öncélú performanszok mesterei, radikális kikapcsolódással fenyegetnek bennünket, a tavaly ősszel debütáló estjük.

Újra összeáll a kissé szélütött Besenyő család, hogy bemutassák, miképpen kell L’art pour módra viselkedni a nézőtéren, hogyan kell Pál utcai fiúkat elemezni á la Dolák-Saly, vagy éppen milyen is egy Laár-féle, agymenő abszurd költe.

A Társulat elmúlt és elkövetkező harminc évének tökéletlen kevercse elevenedik meg a fonákjára állított színpadon, használati tárgyak válnak használhatatlanná, élő személyek életképtelenné, abszurd poénok változnak nagyon is lehetséges. Színház a színházban, tökéletesség a tökéletlenségben, szórakozottság a szórakoztatásban, mindez L’art pour L’art nyelven: művészet a művészet.

A veresegyházi Búcsú téri Nagyszínpad 1400 fős nézőterén 16 esti alkalommal szórakozik majd mintegy 20.000, színházra és koncertekre kíváncsi néző július 4. és augusztus 24. között, a Veres 1 Színház szervezésében.

További információ a Mézesvölgyi Nyár programjairól itt található.