Jön a második Bondoró Utcaszínház Fesztivál Kapolcson!

2019 november 05. kedd, 10:03

A második kapolcsi utcaszínház fesztivál külföldi fellépőkkel és még több attrakcióval készül a következő fesztiválszezonra.

A szervezők ajánlója:

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál idén nagy sikerrel debütált a Balaton-felvidéken; színes, vidám kavalkádja már első alkalommal elkápráztatta a közönséget. A különféle impulzusok, a kapolcsi utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok, az egyszeri és megismételhetetlen élmények varázslatos világa rögtön magával ragadta a látogatókat, akik a négynapos fesztivál alatt több, mint 130 program közül válogathattak. A fesztiválon 2019-ben fellépett többek között a Freak Fusion Cabaret, a Mikropódium, a Mágustones, és a Flame Flowers, koncertet adott Lovasi András, a Kerekes Band, valamint a Söndörgő és a Zuboly is. A mesebeli hangulatot a Night Projection fényfestő csapata által kialakított látvány fokozta.

A varázslat 2020-ban tovább folytatódik! A Bondoró szervezői már javában készülnek a következő fesztiválszezonra: a tervek szerint jövőre 6 különböző programhelyszínen, nagyszabásúbb programokkal, még több látványossággal és utcaszínházi attrakcióval, külföldi fellépőkkel várják az érdeklődőket a pünkösdi hosszúhétvégén. A közönség több mint nyolc, izgalmas műfaj programjai közül válogathat majd. A repertoárban masír bandák, óriásbábok, gólyalábasok és artisták, valamint pantomímesek, marionettek és zenei koncertek is helyet kapnak. Lesznek továbbá cirkuszi, újcirkuszi előadások és különféle tűzshowk, de gyermekprogramok és bábelőadások, valamint kiállítások is várják a Kapolcsra érkezőket.

A fesztivál nem csupán programok tekintetében bővül: a Bondoró nemrég dinamikus arculattal gazdagodott, melyet játékos, vidám figurák fémjeleznek, amelyek a jellegzetes kapolcsi épületek sziluettjei között megbújva a fesztiválra jellemző művészeti ágakat képviselik. Ezzel egyidejűleg elindult a Bondoró megújult weboldala is. A szervezők célja a fejlesztésekkel az volt, hogy az érdeklődők a következő fesztivál programjait egy olyan felhasználóbarát felületen böngészhessék, ami a látogatói igények kielégítése mellett koherensen illeszkedik a Bondoró dinamikus arculatába is.

Kedvezményes super early bird jegyek már kaphatók elővételben a 2020-as Bondoró Utcaszínház Fesztiválra – egészen november 10-ig!