Jordán Tamás: “Ha nincs a járvány, akkor sem lenne POSZT”

2020 május 05. kedd, 9:28

Teljesen szétverték a POSZT-ot, ha nincs a koronavírus-járvány, valószínűleg akkor sem tudnánk megtartani – erről beszélt a Veiszer Alindának és László Pálnak adott videóinterjúban Jordán Tamás.

A színigazgató édesgyermekének tekintette a rendezvényt, de “ahogy a Teátrumi Társaság betette a lábát, tudtam, hogy a POSZT-nak vége van, és vége is lett” – fogalmazott.

Jordán Tamás / Fotó: Kollányi Péter/MTI

Úgy látta, tíz évig szinte zavartalanul csinálhatták, bár néha volt egy-egy kisebb balhé, és a válogatás miatt mindig őt akarták elővenni, pedig semmi köze nem volt hozzá. Persze az tény, hogy nagyon preferálta a fiatalokat.

Jordán Tamás abban még bízik, hogy ősszel csinálhatnak valamit, aminek POSZT-hangulata van, de igazi nagyobb rendezvényt talán majd csak jövőre.

Szóba került az egykori Merlin Színház ügye is. A színigazgató elmondása szerint régi jó barátságban van Karácsony Gergellyel, és még ígéretet is kapott a főpolgármestertől, hogy újra megcsinálhatják a teátrumot. Meg is beszéltek egy találkozót márciusra, de végül a járvány kirobbanása keresztülhúzta a számításaikat, a megbeszélés elmaradt.

Forrás: magyarhang.org