DeszKarantén – Az online térbe költöztek a Nyílt Fórum produkciói

2020 június 18. csütörtök, 12:36

Az idei Deszka Fesztivál lebonyolítása lehetetlenné vált, ám a munka a Nyílt Fórumban sem állt le: a lelkes szervezőknek köszönhetően a szerzők, szövegek és színészek találkozása az online térbe került át.

Minden alkotói csapat két-két napot dolgozhatott a drámák egy-egy részletén. E munka látható eredményét tekinthetik most meg az érdeklődők a virtuális DeszKarantén Fesztiválon.

Fotó: Színházi Dramaturgok Céhe

A feldolgozott művek a következők:
Dézsi Fruzsina: A helyzet ura
Dóka Péter: Polimax – avagy a Kockaróka visszatér
Horváth János Antal: szentivánéj
Molnár T. Eszter: A zsúr
Horváth Sári: Hiszitek mit nem
Tóth Réka Ágnes: Ez

Minden nap este hétkor a “work-in-progress” munkabemutatók, este nyolckor pedig a szerzők és mentoraik közti beszélgetés lesz látható a Színházi Dramaturgok Céhe Facebook-oldalán.

A Színházi Dramaturgok Céhének egész évadon átívelő rendezvénye a Nyílt Fórum, amely 35 év óta a kortárs magyar dráma legfőbb szakmai bázisa. A színházi szakmába szerteágazóan beágyazódott dramaturgok e rendezvénysorozat keretén belül adnak terepet frissen felfedezett, úgyszólván ismeretlen szerzőknek épp úgy, mint már tapasztaltnak számító íróknak, hogy formálódó új darabjaikról workshopok formájában hozzáértő vélemények fogalmazódhassanak meg, így segítve őket drámáik továbbfejlesztésében.