Augusztus végén rendezik meg a VIDOR Fesztivált

2020 július 22. szerda, 8:54

A Móricz Zsigmond Színház immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a VIDOR Fesztivált 2020. augusztus 21. és 29. között. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje egy 9 napon át tartó, 49 helyszínen párhuzamosan futó összművészeti fesztivál, ahol a programok 90 százaléka teljesen ingyenes.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A Móricz Zsigmond Színház ajánlója:

Bár rendkívüli körülmények előzték meg a szervezési munkálatokat, a VIDOR Fesztivál nézői idén sem maradnak nívós, és izgalmas színházi versenyprogram nélkül.

A közönség számos kedvencével találkozhat újra, itt lesz többek között az Orlai Produkció „színeiben” Kovács Patrícia és Ötvös András (Kaktuszvirág, rendező: Novák Eszter), a Játékszín Legénybúcsú című előadása Szerednyey Béla, Nagy Sándor, Csonka András, valamint Szente Vajk szereplésével, és utóbbi rendezésében is. Szerednyey Béla és Nagy Sándor Kerekes Évával és Balla Eszterrel is színpadra lép a Madách Színház Ügyes kis hazugságok darabjában (rendező: Szirtes Tamás).

Gáspár Sándor a Szikora János nevével fémjelzett Molnár Ferenc műben, a Játék a kastélyban (Vörösmarty Színház), Balsai Móni és Schmied Zoltán a Büszkeség és balítélet két színészre alkotásban (Centrál Színház, rendező: Ujj Mészáros Károly), Mucsi Zoltán és Fodor Tamás a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciójában, az Eleven éjszaka előadásban (rendező: Koltai M. Gábor), Börcsök Enikő pedig Soós Péter rendezésében, a Pinceszínház Háy János: A Gézagyerek darabjában szerepel. Bemutatkozik a Miskolci Nemzeti Színház a Betörő az albérlőm című vígjátékkal Keszég László rendezésében, az Aranytíz pedig a Szőcs Artur nevével fémjelzett Csehov-egyfelvonásosokkal.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A Neptun Brigád Benne vagy produkcióját Kovács Dániel Ambrus, a TÁP Színház Rendezői változatát Znajkay Zsófia állította színpadra. A szerzők listája is rendkívül széleskörű: klasszikus magyar szerzők, így Örkény István is szerepel rajta Tóték című alkotásával a Veres 1 Színház vendégjátékában (rendező: Dicső Dániel), de kortárs magyar szerzők közül Grecsó Krisztián: Megyek utánad című alkotása is érkezik az Orlai Produkciós Irodától Dékány Barnabás rendezésében, és szerepel majd a Hevesi Sándor Színház Sóska, sültkrumpli előadása is (rendező: Farkas Ignác).

A Rózsakertbe kilátogató néző három különböző jellegű színházi élményben részesülhet: a kaposvári Csiky Gergely Színház névadójuk egyik remekművét hozza el Nyíregyházára Vidnyánszky Attila rendezésében (Buborékok); örömmel látjuk vendégül a Legyen úgy! című Dés László koncerten fellépő Básti Julit, a honi színjátszás egyik ikonikus alakját, és a különleges énekesnőt, Tóth Verát; az érdeklődők pedig ezen a pódiumon is találkozhatnak a nagy sikerű Legénybúcsúval.

Bővebb információ a megújult VIDOR honlapon található.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Színházbérlettel ezúttal is elővásárlási jogosultság jár a VIDOR jegyekre

A Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában a VIP bérlettel rendelkező látogatóink mindenkinél előbb, 2020. július 23-án (csütörtökön) és 24-én (pénteken) a szokásos nyitva tartási időben, egyéb érvényes felnőtt színházbérlettel rendelkező nézőink pedig július 27-én, hétfő reggel 7 órától már megvásárolhatják VIDOR színházjegyeiket.

Július 29. szerda reggel 7 órától bárki számára elérhetőek majd a VIDOR belépők, és még aznap 14 órától online is megvásárolhatóak lesznek. A VIP bérletesek névre szóló bérletük felmutatásával mennyiségi korlátozás nélkül, egyéb felnőtt bérleteseink a nagyszínpadi darabokra maximum személyenként egy bérletre, akár előadásonként 8 db belépőjegyet válthatnak, a Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira, és a kamara előadásokra pedig mennyiségi korlátozás nélkül válthatnak jegyeket – a szabad helyek függvényében.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

VIP és egyéb színházbérletet az elővásárlási jogosultság napjain is lehet váltani! Továbbra is elérhetőek VIP színházjegyek is, melyre szintén vonatkozik a VIP bérletesek elővásárlási jogosultsága.

További információkról készséggel adunk felvilágosítást személyesen, Szervező- és jegyirodánkban (NYÍREGYHÁZA, ORSZÁGZÁSZLÓ TÉR 6.), valamint az alábbi telefonszámokon: 42/507-006, 30/303-2875, 20/233-2926 és hamarosan honlapjainkon a WWW.MORICZSZINHAZ.HU és megújult VIDOR.EU oldalunkon!