Szín-Tár – 11. alkalommal rendezik meg a színművészeti egyetemek találkozóját Kecskeméten

2020 november 02. hétfő, 8:33

A koronavírus járvány miatt márciusban elhalasztott találkozó november 8-12. között kerül megrendezésre a hazai és határon túli színészképző intézmények személyes és online részvételével Kecskeméten.

A színházi seregszemlén a Szent István Egyetem, Kaposvár – Rippl-Rónai Művészeti Kar 3. és 5. éves hallgatói, az ELTE Filmtudomány tanszék, a Thália Tanoda, a Pesti Magyar Színiakadémia fogadta el a Kecskeméti Nemzeti Színház meghívását. Online vesz részt az Újvidéki Művészeti Akadémia és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem. Az 5 nap alatt 10 előadással, filmvetítéssel és közönségtalálkozókkal is várják a közönséget.

A műsort és műfajokat tekintve széles spektrumot vonultat fel a találkozó: klasszikus és kortárs művek egyaránt képviseltetik magukat, Móricz Zsigmond műveitől, Brecht klasszikusán át Örkény Istvánig, de látható lesz a jól ismert My Fair Lady, vagy a számos feldolgozásban színpadra állított Akárki című előadás is.

Fotó: szintar.hu

A Szent István Egyetem, Kaposvár – Rippl-Rónai Művészeti Karával való együttműködés komoly múltra tekint vissza, hiszen a kecskeméti társulatba szerződött több tagja onnan érkezett (Decsi Edit, Szegvári Júlia, Koltai-Nagy Balázs). Emellett a jelenlegi ötödéves színművész osztálynak – akiket a Móricz/Árvácska remix, Nihil és a Magyartalanságok Móricz Zsigmond új regényében előadásokban láthatnak – Cseke Péter az osztályfőnökük. Az idén több előadásban is – így a Száll a kakukk fészkére, a Gardénia, a Nyolc nő, a Légy jó mindhalálig – játsszanak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Az előadásokra kedvezményesen 500 és 900 Ft-os jegyek vásárolhatók online a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon keresztül, vagy személyesen a jegypénztárban. Valamennyi játszóhelyen a nézők beengedése az előadás kezdése előtt 30 perccel történik testhőmérséklet méréssel és kézfertőtlenítéssel. Az előadás alatt maszk viselése kötelező.

A Kelemen László Kamaraszínház és a Ruszt József Stúdiószínház nézőterén elhelyezett légtisztító berendezések biztosítják, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék az előadásokat.

A találkozó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.