VIDOR – Várják a jelöléseket a versenyprogramba

2021 január 12. kedd, 7:05

A Móricz Zsigmond Színház felhívása.

Kedves Kollégák!

Idén sajnos a járványügyi helyzet miatt sok előadás bemutatója elmaradt vagy el kellett halasztani. Ennek ellenére a tavalyi évhez hasonlóan a 2021. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához várjuk Tőletek a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett), a programunkban még nem szerepelt előadásaitok közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2021. április 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várjuk! A jelenlegi helyzetre való tekintettel a házi bemutatót is premiernek vesszük.

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként. A VIDOR ZENÉS NYÁR versenyprogram 2021. június 14. és 2021. szeptember 4. között kerül megrendezésre a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A jubileumi, XX. VIDOR Fesztivál időpontja: 2021. augusztus 27. – szeptember 4.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérjük, tüntessétek fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezitek, illetve egy DVD-t vagy online elérhetőséget, mely tartalmazza az előadás felvételét. Ezen kívül kérjük, küldjétek vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

Színpadjaink alaprajzai az alábbi linkeken érhetők el:
NAGYSZÍNPAD
KAMARA
SZABADTÉRI

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2021 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó, Bálint Albin – produkciós vezető.

Ajánlásaitokat legkésőbb 2021. január 31. (vasárnap) 24 óráig küldjétek el a [email protected] e-mail címre. A további részletekről is ezen az e-mail címen kaphattok felvilágosítást.