Nemzetközi online színházi fesztiválon vesz részt a Katona

2021 január 21. csütörtök, 4:23

A Katona József Színház a Nóra – karácsony Helmeréknél című produkciójának felvételével vesz részt a hamburgi Thalia Színház, a stockholmi Dramaten és a Mitos21 közös online fesztiválján, a 2021. január 20. és 31. között megrendezésre kerülő Lessingtage Digitalon. Rendező: Székely Kriszta.

A közvetítések minden nap ingyenesen tekinthetők meg 19 ás 24 óra között! (Egy kivétellel: 20-án, a hamburgi Thalia Színház nyitó előadása jegyvásárláshoz kötött, mivel az élőben megy, nem felvételről!) A Nóra január 31-én lesz látható.

Fotó: Horváth Judit

„Nézz színházat a külföldi barátaiddal, élvezzétek közösen Európa legjobb színházainak egy-egy előadását – Belgiumtól Oroszországig, Olaszországtól Svédországig – anélkül, hogy az utazási korlátozások miatt kellene aggódnotok. Ki-ki a maga otthonából, mégis együtt” – olvasható a fesztivál beharangozójában.

„A pandémia különböző mértékben sújtotta az európai színházakat, bizonyos színházak az életben maradásukért küzdenek, mások nagyobb biztonságban vannak a válság alatt is. A Lessingtage éppen ezért a szolidaritás gesztusa is a hálózat tagszínházai felé, és felhívja az európai nézők figyelmét arra, hogy különböző körülmények között, de mindnyájan hoznak létre most is előadásokat a közönségük számára” – teszik hozzá a fesztivál hamburgi szervezői.

Az online közvetítések a www.thalia-theater.de/en/lessingtage és a www.dramaten.se/lessingtage oldalakon láthatóak 2021. január 20-tól 31-ig, esténként 19 és 24 óra között, eredeti nyelven, angol felirattal, az alkotókkal készült interjúk kísérővideóival együtt.

Bővebb információ itt olvasható.