Színházi fesztivált szerveznek a szentendrei Skanzenben

2021 június 05. szombat, 8:57

Szabadtéri Játékok a Skanzenben elnevezéssel színházi fesztivált szervez az Ivancsics Ilona és Színtársai. Az előadássorozatnak június 18. és 28. között a szentendrei Skanzen Amfiteátruma ad otthont.

Az idén első alkalommal szervezik meg a fesztivált, amelynek egyik különlegessége a műfajok sokszínűsége – olvasható a szervezők közleményében, amelyben Ivancsics Ilona a több mint egy éve tartó bezártság után a törzslátogató színházba járók mellett az új érdeklődők figyelmébe ajánlja a szabadtéri előadásokat.

Az eseménysorozat június 18-án kezdődik az Ivancsics Ilona vezette társulat bemutatójával, A koppányi aga testamentuma című produkcióval, amelyet négy vendégtársulat előadása követ június 28-ig.

Fotó: szentendre.hu

Június 20-án látható lesz a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művéből készült előadása. Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című művét június 23-án tűzik műsorra a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában.

Szigligeti Ede Liliomfi című darabja június 25-én látható a Váci Dunakanyar Színház produkciójaként. Ezerarcú Délvidék címmel június 27-én a Magyar Állami Népi Együttes előadása várja a közönséget.

Mint a közleményben kiemelik, a szervezők céljai között szerepel, hogy magyar drámakincseket – köztük vidámakat és zenéseket is – színre vigyenek és hasonló értékrendben gondolkodó társszínházakat hívjanak meg, akár a határon túlról is, aminek idén a korlátozások szabtak gátat.

Az előadások a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően, az intézmény vezetősége által meghatározott védelmi intézkedések betartása mellett látogathatók – áll a közleményben. További információk a https://iiszt.hu címen, a társulat weboldalán érhetők el.

(MTI)