Bocs, félrement! – Schruff Milán az Orlai új produkciójában

2016 november 14. hétfő, 9:20

Milyen következményei lehetnek egy rossz helyre küldött üzenetnek? A Belvárosi Színházban november 16-ától látható Bocs, félrement! című előadás ezt mutatja meg. A készülő darab férfi főszereplőjét a Kultura.hu kérdezte.

A kultura.hu cikkéből:

“Sztereotip karakterek vannak ebben a darabban. Richard jól öltözött, menő ügyvéd, megvan mindene: sok pénz, szép feleség, és gyönyörű, amerikai kertvárosban laknak. A felesége otthon van, nem dolgozik, ő viszont igen, mindennap bejár az irodájába – és szeretőt tart. Mindig mindenből kimagyarázza magát, jól beszél, de sokszor hülyeségeket mond, amikor nagy bajban van. Elég felszínes fickó” – mutatta be szerepét Schruff Milán.

bocs-felrement

Fotó: Takács Attila/Belvárosi Színház

A színész elárulta: a szereplők nem találkoznak az előadásban, hiszen végig a számítógépen keresztül beszélnek egymással. Feleségét,  Stephanie-t Kovács Patrícia játssza. Jó ideje házasok, Richard sokat dolgozik, ritkán vannak együtt. A nő azt hiszi, hogy minden rendben van a házasságában, de korántsem. Aztán félremegy egy e-mail, amelyet Richard eredetileg a szeretőjének címzett. Ebből lesz a konfliktus.

“Az első gondolatom az volt: hogy a fenébe lehet ezt megcsinálni! Nincsenek szituációk, minden chat- és e-mailszövegeken keresztül zajlik. Nincsenek élő helyzetek tehát, mindent a szöveg old meg. Öten ülni fogunk a gépek előtt, és írunk, miközben mondjuk a szövegünket. Mindezt kell érdekessé tennünk.”

Schruff Milán szerint amellett, hogy ez egy vígjáték, elég komoly problémákat feszeget a darab. “Amikor azt hiszi az ember, hogy mindent megtesz a házasságáért, amely azonban mégsem működik – vajon miért nem? Lehet, hogy nem is azzal az emberrel kellene együtt lennie, akivel éppen van? Csakhogy az emberek sokáig élnek rossz házasságban, van, amikor örökre” – tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható.