Bozsik Yvette-et kéri fel művészeti vezetőnek a kaposvári megbízott igazgató

2016 december 08. csütörtök, 21:21

A kaposvári közgyűlés csütörtökön jövő szeptemberig meghosszabbította a Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. megbízott igazgatójának mandátumát.

fo%cc%88o%cc%88lo%cc%88p

A megszavazott előterjesztés felidézte: Fülöp Pétert szeptember elsején nevezték ki megbízott igazgatónak, miután a teátrumot korábban vezető Rátóti Zoltán augusztusban lemondott tisztségéről.

A kaposvári képviselő-testület a Fülöp Péter év végén lejáró mandátumát – a színház működőképességének fenntartása miatt – január elsejétől 2017. augusztus 31-éig meghosszabbította – olvasható a dokumentumban.

Ezt a megbízott igazgató egy társulati ülés keretében a színház dolgozóinak is bejelentette, és a Színház.org információi szerint az is elhangzott, hogy Fülöp Bozsik Yvette-et kéri fel művészeti vezetőnek.

Bozsik Yvette / Fotó: Memlaur Imre

A hírt, december 8-án a Csiky Gergely Színház közleményben erősítette meg: “A Csiky Gergely Színház Társulata 2016. december 6-án az Együd Árpád Kulturális Központ színháztermében zárkörű társulati ülést tartott, amelyen Dér Tamás, Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a Társulatot. Nagyrabecsülését fejezte ki a színház dolgozói irányába, hogy gyorsan és jól szervezetten végrehajtották a színház épületéből való kiköltözést. Dr. Fülöp Péter,  a színház megbízott igazgatója összegezte az elmúlt hónapokban elért eredményeket és áldott ünnepet kívánt a kollégáknak. 2016. december 8-án Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése dr. Fülöp Péter igazgatói megbízását 2017. augusztus 31-ig meghosszabbította. Az igazgató 2017. januártól Bozsik Yvette Kossuth-díjas rendező-koreográfust bízza meg a teátrum művészeti vezetőjeként, akinek irányításával még ez év végén megkezdődik a következő évad műsortervének összeállítása”.

A Kaposvár jelképének számító, felújítás alatt álló Csiky Gergely Színház épületét november adták át a kivitelezőknek. A legfeljebb bruttó kilencmilliárd forintosra tervezett rekonstrukciót követően 2018. október 23-án díszelőadással nyitják meg újra a közönség előtt.

A társulat produkcióit addig az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.