Lovas Rozi: “Hajt a kíváncsiság és a szakmám iránti rajongás”

2016 december 10. szombat, 7:30

Lovas Rozit a 7színvilág kérdezte. Lapszemle.

Arról, hogy érzi magát a Radnótiban, elmondta: “Eddig két szerepátvételem volt, a Platonovban és a Buborékokban, csináltunk egy felolvasó estet, amit Szikszai Rémusz rendezett a Színházak éjszakájára és pár napja volt a Futótűz olvasópróbája, amit Alföldi Róbert rendez. Tehát viszonylag az elején tartok. (…) Ez Adél (Kováts Adél) első önálló évada, ami akarva, akaratlanul is változásokat, ritmusváltást, az eddig megszokott viszonyrendszerek apró átrendeződését okozza, mintha valaminek mindannyian az elején tartanánk. Én ezt mindenképpen izgalmasnak tartom” – nyilatkozta a színésznő, aki arról számolt be, hogy mindenki segíti, mindenki extrán empatikus és figyelmes.

Lovas Rozi A berni követ c. film forgatásán / Fotó: Gáspár Miklós

A szerepátvételről szólva elmondta: “Például egy Csehov esetében ez kifejezetten nagy kihívás. Végigpróbálni és úgy jól eljátszani, az se egyszerű, de végig se próbálni és úgy nekifutni…én mindenesetre az esélytelenek nyugalmával futottam neki gőzerővel. Az első előadást el is viszi ez az idegállapot, de utána azért felébrednek bizonyos igények magammal szemben. Egyre jobban megismerem a szerepet, egyre több gondolatom lesz róla, egyre több ötletem támad, magabiztosabb is leszek. (…)” – számolt be Lovas Rozi.

“Egyelőre nincs mit féltenem, hajt a kíváncsiság és a szakmám iránti rajongásom, ezért sok mindent ki kell próbálnom. Ehhez pedig hozzáadódik, hogy szerencsés vagyok, hívnak. (…) Most azt érzem, hogy szívesen tervezek hosszútávra a Radnótiban, egyrészt mert vágyok és hiszek a szoros, intenzív társulati létben, másrészt pedig itt szinte garancia van olyan emberekkel, rendezőkkel dolgozni, akikkel nagyon szeretek vagy szeretnék. Úgy érzem, hogy annyi felfedezni való van ebben a helyzetben, hogy erre kell koncentrálnom elsősorban” – tette hozzá a színésznő.

A teljes interjú itt elérhető.