Arany Medál közönségdíj – Megvannak a nyertesek!

2016 december 11. vasárnap, 12:30

Az elismerést Halász Judit, Márton András, Osváth Judit, Thuróczy Szabolcs színművészek, Németh Gábor író és Till Attila műsorvezető, filmrendező veheti át a Bethlen Téri Színházban.
A közönségdíjat Mészáros Márton kulturális újságíró alapította. Az idei a nyolcadik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket.

Márton András színművész az Arany Medál életműdíjat veheti át kedden, Halász Juditot Az év színésznőjének választotta a közönség, Thuróczy Szabolcs Az év színészének Arany Medál díját kapja. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Osváth Judit, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színészhallgatója nyerte el. Az év filmrendezőjének Till Attilát, az év írójának Németh Gábort választotta a közönség.

Az Arany Medál-díjakat idén is a Bethlen Téri Színházban adják át: díjátadó december 13-án, kedden 15 órakor kezdődik, a díjazottak személyesen veszik át a kitüntetést egy-egy pályatárstól, korábbi díjazottól.

Az esemény házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő leánya, a rendezvényen fellép Várhegyi Lucas Palmira énekesnő.

Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak többek között egy-egy üveg Chardonnay-t kapnak a Kovács Nimród Borászat felajánlásából.

MTI