“Engem este 7 és 10 között még baj nem ért” – Kovács Patrícia válaszolt

2016 december 11. vasárnap, 8:15

Kovács Patríciát tévés és filmes munkáiról is kérdezte az Index.

Az Index cikkéből:

Kovács Patrícia elmondta, ha választani kellene a színház, a film és a tévé között, a színházat választaná. “Az a csűr, a biztonság. Engem este 7 és 10 között még baj nem ért. Ezt nem úgy értem, hogy mindig minden sikerül. Hanem, hogy ott vagyok otthon, a színpad a természetes előfordulási helyem. A film, a tévé az az ismeretlen terep. A tejszínhab, az ajándék. Ami otthonos és amit ismerek, az a színház. Bárhova is sodor az élet, bármilyen városba, színházba, ott otthon vagyok. 14 éves korom óta játszom színházban. Persze jobb, hogy nem kell választani és igyekszem is tágítani a határokat, hogy ne kelljen. Szeretek bevállalni olyan műsorokat, filmeket, amik rizikósabbak. Ezek az utazások érdekelnek” – fogalmazott a színésznő.

Kovács Patrícia a Félvilág forgatásán

Kovács Patrícia arról is beszámolt, szerinte miért mondták le meghívását a köztévé egyik műsorába. “Nem egy nagy talány ez. Rossz oszlopban vagyok egy Excel-táblában a férjem és a világnézetem miatt. De annál a sztorinál nagyon elegem lett belőlük. Pont az MTVA által támogatott Félvilággal kapcsolatban csinálták meg ezt velem, hihetetlen. De persze nincs lista azokról, akiket nem látnak szívesen. Tökmindegy. Ott volt egy pont, amikor úgy éreztem, hogy meg kell szólalnom – mindig van egy pont, amikor kinyitom a számat, csak nem mindig érjük azt el. Itt elérték. Biztos van bennem egy forradalmár is, de az is bennem van, hogy nem félek attól, hogy azért nem lesz munkám, mert elmondom, amit gondolok. Nem gondolom azt, hogy egy rendező, ha igazán akar velem dolgozni, történetesem egy MTVA-s produkcióban, ne tudná átnyomni a rendszeren. Ami velem előfordult, azt más is megtapasztalta. Nem fogok neveket mondani, de amikor feltettem a nyilatkozatot a Facebookra, számtalan kollégám jelezte, hogy ismerős a helyzet.”

Arra a kérdésre, volt-e olyan szerepe, amit sorsfordítónak nevezne, a színésznő így felelt: “Az első meghatározó filmes szerep a Szerelemtől sújtva volt, azt még főiskolásként forgattam, és végzős voltam, amikor mozikba került. A másik ilyen a Mágnás Elza a Félvilágban. Az nagy nyomot hagyott bennem. Csodálatos csapattal dolgozhattam, és teljesen más oldalamat hozták ki. Nehéz meló volt, nehéz volt megértenem Elzát, miközben szeretnék csak mondjuk két napra olyan lenni, mint ő, olyan gátlástalan, akit nem foglalkoztat senki, csak önmaga, aki nem törődik azzal, mit okoz – ez hatalom. Nekem ez volt benne a kulcs, nem a szépsége. A férfiak meghalnak egy ilyen nőért, és ebben megmerítkezni jó volt.”

A teljes interjú itt olvasható.