Hárman pályáztak a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. élére

2016 december 13. kedd, 16:20

A város közművelődési, kulturális feladatait ellátó, valamint a Soproni Petőfi Színházát is működtető intézmény új vezetőjéről várhatóan december 22-én dönt a közgyűlés.

• “Sopron is a legjobbat érdemli!” – Nyerges Ferenc pályázata a Pro Kultúra vezetésére
• Sopron mindenekelőtt! – Réthly Attila igazgatói pályázata

2017 nyarán jár le a Pro Kultúra Sopron jelenlegi ügyvezetőjének, Horváth Zoltánnénak az ötéves megbízatása. A fenntartó önkormányzat ezért még szeptemberben kiírta a pályázatot a poszt betöltésére. Erre hárman jelentkeztek: Nyerges Ferenc, aki korábban ellátta már ezt a feladatkört; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója és Réthly Attila rendező. Utóbbi két pályázó hétfőn a szakmai bizottságnak mutatta be koncepcióját. Nyerges Ferenc pedig levélben értesítette a nyolcfős testületet, hogy nem tud megjelenni az ülésen – tájékoztatta Sass László, a bizottság egyik önkormányzati delegáltja az MTI-t.

Soproni Petőfi Színház

Hozzátette: a pályaművekről véleményt alkottak, amely egyelőre nem nyilvános, és először az önkormányzat kulturális bizottsága, majd pedig a közgyűlés elé kerül. A képviselő-testület várhatóan december 22-én titkos szavazással dönt az új intézményvezető személyéről.
A pályázati kiírás szerint a leendő ügyvezető február 1-jétől, az új színházi évadra való felkészülés időszakától 2022. január 31-ig fogja betölteni tisztségét. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szervezi a város közművelődési, kulturális eseményeit, működteti többek között a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart, a Soproni Petőfi Színházat, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat, valamint megjelenteti a Soproni Téma című hetilapot is.

MTI