Megjelent a közbeszerzési pályázat az Opera Eiffel Műhelyházára

2016 december 19. hétfő, 11:42

Közzétették a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház új műhelyházának és próbacentrumának közbeszerzési eljárási pályázatait, amire csupán két hétig jelentkezhetnek a generálkivitelezők.

Fotó: opera.hu

A pályázatokról gyorsított tárgyalásos eljáráson döntenek majd. Az első tender eredménytelen volt, mivel túl drága ajánlatok érkeztek a bontási, valamint az acélszerkezet- és tetőjavítási munkákra. A jelenlegi adatok szerint a munka becsült értéke meghaladja a nettó nyolcmilliárd forintot.

A MÁV egykori Északi Járműjavítójában kialakítandó Eiffel Műhelyházba kerül a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház összes műhelye, de itt kapnak helyet a kellékek, a jelmezek, a díszletek, a világítóeszközök is. Magyarország legnagyobb állami kézben lévő ipari műemlék épülete próbacentrum és rekreációs övezet is lesz, míg az előcsarnokból egy 400 fő befogadására alkalmas színházterem nyílik, de egy operastúdiót is kialakítanak.

Az előzetes tervek szerint 2016 legvégén kezdték volna használatba venni az épületet, és 2017 nyarán nyílhatott volna meg az Eiffel Műhelyház.