Milyen karácsonyt szeretnél? – Horváth Illés, a Magyar Színház színésze válaszolt

2016 december 25. vasárnap, 9:40
Horváth Illés, a Magyar Színház fiatal művésze adott választ a kérdésre.

Kéne egy kis idő, hogy elmehessek fát venni, aztán kéne még egy kis idő, hogy lenyugodjak, megálljak, leüljek, legyen esélyem figyelni magamra. Honnan jövök, mit végeztem, merre tartok. Át kéne gondolnom nyugodtan a múlt évet, meg kéne értenem a jelent és figyelnem kéne arra is, mit hozhatnak a következő évek.

Csöndes karácsonyt szeretnék, meleget azokkal akiket szeretek. Aztán elmennék éjféli misére.

Pár éve Rómában voltam december végén és megérezhetem valamit ennek a városnak a végleteiből. A szilveszter éjszakáját megelőző napokban a karácsony szentsége is magasztos és átszellemült élmény volt a keresztény egyház fővárosában.

Horváth Illés / Fotó: Dívány.hu

Aztán jött a szilveszter! ​M​ozgásba​ lendült az egész város, őrületes buli volt a Colosseum és romok között. Több tízezer ember táncolt, mulatott, ivott és petárdázott önfeledten, de fel sem merült, hogy a röpködő pezsgősüvegekkel vagy petárdákkal a legkisebb kárt is tegyék a történelmi emlékekben. ​Egymásban sem nagyon. ​Csodálatos fieszta volt, ahol az emberek maguk vigyáztak mindenre nem pedig a kivezényelt rendőrök ezrei. Minden természetes volt, barátságos és szabad és mint ilyen​,​ egészen veszélytelen. Irigylésre méltó nép az ő évezredes kultúrájukkal. Semmi sem történik véletlenül.

Horváth Illést legközelebb a Chioggiai csetepatéban és a Van aki forrón szeretiben, valamint A tizedes meg a többiekben láthatják a Magyar Színházban.

 

Forrás: Magyar Színház