Pro Kultúra Sopron: A pályáztatási folyamat felülvizsgálatát kéri Nyerges Ferenc

2016 december 27. kedd, 20:34

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. egykori ügyvezetője Széles Sándor kormánymegbízottnak címzett levelét juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pataki András soproni színházigazgatót választotta a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a városi képviselő-testület. Rajta kívül Nyerges Ferenc korábbi igazgató és Réthly Attila rendező jelentkezett még a pályázati felhívásra, amit a fenntartó önkormányzat írt ki ősszel.

A Színház.org információi szerint a szakmai kuratórium szakmai tagjai közül 4-en szavaztak Réthly Attilára, 1 személy pedig Pataki Andrásra is voksolt. A nyolctagú bizottság végül 5:4 arányban Patakit jelölte első helyen (a bizottságból volt, aki két pályázóra is szavazott – a szerk.), és azt is megállapította, hogy Pataki még nem honosíttatta Marosvásárhelyen szerzett diplomáját.

Ennek okán, Nyerges Ferenc most levélben fordult a városvezetéshez, melyben a pályázati eljárás során történt törvénytelenségekre hívja fel a figyelmet. Levelét az alábbiakban közöljük:

Szerkesztőségünk korábban megszólította Pataki Andrást, de az igazgató egyelőre nem kívánt nyilatkozni és pályázatát sem tette közzé.

Réthly Attila pályázatának kivonatát itt érhetik el.
Nyerges Ferenc pályaműve itt olvasható.