Növekszik a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti szervezetek támogatása

2016 december 30. péntek, 16:54

Több mint 76 millió forint keretösszegre meghívásos pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek támogatása pedig csaknem 83 millió forinttal növekszik.

A hiánypótló közösségi értékteremtő előadó-művészeti tevékenység támogatására kiírt pályázat keretösszege 71 millió 500 ezer forint. A vissza nem térítendő támogatásra az Emmi 2016. évi pályázatain forráshiányos kategóriába sorolt szervezetek, valamint szakmai együttműködéseket megvalósító előadó-művészeti szervezetek kaptak meghívást.

A 2016-2017-es évadban megvalósuló zenei szakmai-művészeti programok támogatására kiírt pályázat keretösszege 5 millió forint, amelyre a Zuglói Filharmónia Nonprofit Kft., valamint a Nyíregyházi Cantemus Kórus pályázhat – olvasható a minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleményében.

A pályázatok benyújtási határideje 2017. január 27.

A részletes felhívások az alábbi honlapon érhetőek el.

Növekszik a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti szervezetek, zenekarok és énekkarok támogatása

Jövőre csaknem 83 millió forinttal növekszik a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek támogatása, míg a zenekarok és énekkarok jövő évi pályázati kerete 9 millió forinttal több lesz, mint 2016-ban.

Az Emmi nyílt pályázatot hirdet a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti, előadó-művészeti szervezetek 2017. március 1-je és 2018. február 28. közötti időszakra vonatkozó működésének és szakmai programjainak támogatására 1,1 milliárd forint keretösszeggel, amely 82,546 millió forinttal több, mint a 2016-ban meghirdetett pályázati keret – olvasható a közleményben.

A minősítéssel nem rendelkező zenekarok és énekkarok jövő évi szakmai programjainak és működésének támogatására szóló nyílt pályázat keretösszege 154 millió forint, amely 9 millió forinttal több, mint 2016-ban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett az előadó-művészeti szervezetek működésének tervezhetősége elősegítésében, ezért már idén meghirdeti a nem minősített előadó-művészeti szervezetek működésének jövő évi támogatását célzó pályázatokat.

A felhívás itt érhető el.