Híres íróink világa – Sétára indulhatunk az egykori művésznegyedben

2017 január 02. hétfő, 10:00

Január 7-én és 21-én egy különleges sétára várja az érdeklődőket a Budapest Beyond Sightseeing csapata. Azt a korszakot idézik meg, amikor a 8. kerület még művésznegyed volt, és utcáin a magyar irodalom számtalan emblematikus alakja sétált.

A nyolcadik kerület házainak, kávéházainak sokat látott falai, sokat taposott utcakövei rengeteg titkos történetet, pletykát, mendemondát mesélhetnének nagy íróink éjszakáiról, nappalairól, mindennapjairól, nem-mindennapjairól, kalandjairól és szokásairól.

E séta során most megszólal a Palotanegyed – abból az időből, mikor még művésznegyed volt – és rácsodálkozást enged, hogy mennyi művészt, költőt és írót inspirált, mennyiüknek adott otthont, és mennyiük sorsa fonódott össze egymáséval és magával a kerülettel egyaránt.

Ismerősök mind – Kosztolányi, Móricz, Petőfi, Karinthy, Babits és még sokan mások – mégis oly távolinak tűnik az életük. A séta során korabeli fotók, levélváltások és idézetek segítségével azonban belesünk házasságok izgalmas eseményeibe, kusza szerelmi viszonyok alakulásába, sorsfordító események, nagy szerelmek és nagy csalódások pillanataiba. Megtekintjük melyik ablakokból, melyik utcára nézve íródhatott egy-egy remekmű, melyik kávéházakban ücsörögve ihatták kávéjukat kéziratok fölé görnyedve íróink, és hova jártak dolgozni.

Magunk köré idézzük a józsefvárosi világukat, így is közelebb kerülve a valódi életükhöz és igazi személyükhöz. Közösen, interaktív módon felfedjük, felfedezzük mindazt, amit a kerület emblematikus íróinkról rejteget.

A séta a Gutenberg otthon bejáratától (Gutenberg tér 4.) indul és a Horánszky utca 13. előtt ér véget.
A túra ára 3000 Ft/fő.
Az előreváltott jegyek árából 10% kedvezményt biztosítanak!

Jelentkezni és jegyet vásárolni itt lehet.