Rezes Judit: “Remegett a lábam, amikor a Katonába kerültem”

2017 január 07. szombat, 9:57

Negyvenedik születésnapja alkalmából kérdezte Rezes Juditot a Meglepetés. Lapszemle.

“Jól érzem magam a bőrömben, és nem foglalkozom a korommal. Nem is szoktam megünnepelni magam. Utoljára 18 éves koromban tartottam születésnapi bulit. Akkoriban Pécsett voltam középiskolás, és a barátaimmal beültünk egy étterembe vacsorázni” – mesélte a Katona József Színház színésznője, aki a mai napig őriz barátságokat a pécsi időkből.

Rezes Judit / Fotó: Nők Lapja

“Amikor 14 évesen kollégista lettem, és a szülői házból, Miskolcról Pécsre költöztem, bele sem gondoltam, hogy akarva- akaratlanul elkezdődik az önálló felnőtt életem, ami egy kicsit ijesztőnek is tűnt számomra, de az, hogy azzal foglalkozhattam, ami akkoriban a legnagyobb szerelmem volt, a tánc, egy idő után minden kétséget elfelejtetett. Nagyon jó kis társaság verbuválódott ott össze” – számolt be a színésznő. Saját bevallása szerint a mai napig nagy hasznát veszi az akkor tanultaknak.

Annak kapcsán, hogy 16 éve a Katona József Színház színésznője, úgy fogalmazott: “A diploma után, a színészi pályám rögtön a Katonában kezdődött. Minden vágyam az volt, hogy odakerüljek, amikor pedig megvalósult, remegett a lábam az izgalomtól. Élénken emlékszem az első munkanapomra. Az idősebb kollégák felhívták a figyelmemet, hogy Máté Erzsihez külön oda kell menni, és kezit csókolommal köszönni neki. Így tettem hát én is, de nagyon izgultam. Egy fontos intelmét a mai napig nem tudom elfelejteni. Egy újságinterjú után szólított meg, és mondta nekem: “Egy színésznő nem lehet ennyire szerény.” Máté Erzsi egyből átlátta, hogy tele vagyok kételyekkel, és tanácsával próbált önbizalmat önteni belém” – árulta el Rezes Judit.

Azt is hozzátette: “A nyári utazásokból és emlékekből töltekezem egész évben. A színészi munka nagy koncentrációt igényel, és a színházi évad közben alig van egy- egy szabad napom. Hétvégén, karácsonykor és szilveszterkor is játszottam. Ezt nem panasz- ként mondom, mert imádom a munkám, csak azt szeretném ezzel érzékeltetni, hogy nekünk nem csak hétfőtől péntekig tart a munkaidőnk.”

A teljes interjú a Meglepetésben olvasható.