„Egy percig nem hiányzott Budapest” – A friss Aase-díjas Dimanopulu Afrodité válaszolt

2017 január 20. péntek, 13:00

A friss Aase-díjas színésznőt a Heves Megye Online kérdezte.
A heol.hu cikkéből:

“Minden szerepemet megpróbálom közel engedni, az adott karaktert magamra húzni, mert csak akkor tud élvezetes lenni ez az egész. Ha távolságot tartok, az nem jó. Már elég sok szerepet eljátszottam és épp’ a díjátadó alkalmával döbbentem meg, hogy mennyit is. A kezembe adtak ugyanis egy hatalmas paksamétát, amiben a főiskolás évektől kezdve minden darabot felsoroltak, amiben játszottam. Nagyon jó dolog volt” – mesélte az egri Gárdonyi Színház tagja.

A Hókirálynő szerepében (fotó: Gárdonyi Géza Színház)

A kérdésre, mit szólt, mikor megkapta a díjat, így felelt: “Örültem, mert ez egy szakmai elismerés, ahogy a Domján Edit-díj is, ami elég korán elért. Szerencsés is vagyok ilyen tekintetben, mert örömmel vagyok a színpadon és remélem, hogy a nézők is szeretik, amit csinálok. De, hogy ki mit kap és mit nem… Amit csinálok, azt szívvel-lélekkel teszem. Az eddigi pályafutásom során mindig voltak olyan színházigazgatók, rendezők, akik bíztak a tehetségemben és olyan szerepeket kaptam, amikkel színészileg fejlődhettem. Ha valaki kap egy díjat nemcsak elismerés, hanem elvárásokkal is jár.”

Dimanopulu Afrodité az interjúban azt is elmesélte, hogy alakult az, hogy kezdettől fogva az egri társulat tagja. “A Színművészeti Főiskola elvégzésekor az osztályfőnököm, Kerényi Imre, Budapesten szeretett volna tartani, de aztán a férjemmel, aki szilvásváradi (Várhelyi Dénes színész) ide szerződtünk Egerbe. Itt akkor indult a színház Gali László igazgatása alatt. Nagyon izgalmas dolognak tűnt, fiatal társulat volt és én nem szerettem volna pályakezdő színésznőként úgy Pesten maradni, hogy ‘uram a kocsi előállt’. Játszani szerettem volna. Persze volt többféle lehetőség, de nagyon kötődünk Egerhez. Nagyon családias a hangulat: a nézők a ‘mi színészeinknek’ neveznek minket. Egy percig nem hiányzott Budapest. Ha valamit jól csinálok, azt teljesen mindegy, hol teszem.

A teljes interjú itt olvasható.