“A III. Richárd világ egyik legnehezebb darabja” – Trill Zsolt válaszolt

2017 január 22. vasárnap, 10:46

A Gyulai Várszínház után a Nemzetiben is bemutatták a III. Richárdot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A címszereplő Trill Zsoltot az Origo kérdezte. 

Az Origo cikkéből:

“Azt gondolom, hogy ez a világ egyik legnehezebb darabja, és III. Richárd a világ egyik legizgalmasabb személyisége az összes negatívumával és pozitívumával együtt. Mert mind a kettő bőven jelen van a karakterben. A III. Richárd egy elképesztően izgalmas anyag, nagyon jó vele foglalkozni, de az biztos, hogy végtelenül nehéz” – mondta Trill Zsolt.

Fotó: Kiss Zoltán

A próbafolyamatról elmondta, bár már nagyon régóta ismerik egymást, először dolgozott ifj. Vidnyánszky Attilával. “Hatalmas élmény vele dolgozni. Fiatal, másként gondolkodik, mint mi. Izgalmas volt a próbafolyamat, inspirált a lendületével, az új meglátásaival – és mi követtük, mentünk utána, megpróbáltunk vele együtt lélegezni, együtt mozdulni. Azt remélem, hogy hatunk egymásra – ő is ránk, és mi, színészek is rá. A nyári próbák is nagyon érdekesek, izgalmasak voltak, persze akkor is hihetetlenül elfáradtunk, ahogy most is, mivel ennek az anyagnak elképesztő mélységei vannak” – tette hozzá.

Trill Zsolt hangsúlyozta: minden előadás más és más. Ha az ember kimegy a színpadra, soha nem lehet tudni, hogy mi lesz a végeredmény. “Függ a nézők viszonyától, de attól is, hogy nekünk, színészeknek milyen a hangulatunk. Pihentek vagyunk-e, vagy fáradtabbak. Hiába próbáljuk a lehető legjobban kihozni magunkból, ha például nem vagyunk azon az estén annyira izgalmasak a másik színésznek, aki mondjuk a partnerünk abban a darabban. Rengeteg véletlen dologtól függhet, hogy aznap este megérintjük-e a nézőt a darabbal, vagy nem” – mondta a Nemzeti Színház művésze.

A teljes interjú itt olvasható.