Emlékestet szerveznek a Gyulai Várszínház elhunyt igazgatójának tiszteletére

2017 január 23. hétfő, 18:48

Gedeon Józsefre, a Gyulai Várszínház novemberben elhunyt igazgatójára emlékeznek szerdán a teátrum kamaratermében a Homage to Shakespeare jazz-szvittel.

“Bámulni való volt kitartása, energiája, megszállottsága arra, hogy értéket közvetítsen, ha törik, ha szakad, ha pénzt vonnak el, ha pénzt kell sebtében szerezni. Ehhez mi tagadás, rendelkezett összeköttetésekkel, de biztos ízléssel is: amit megszerzett, nem pazarolta gagyira. Aki az ő szervezésében Gyulára hívott produkciókra ellátogatott, szinte mérget vehetett arra, hogy színvonallal találkozik.” (Népszava)

A Homage To Shakespeare a Gyulai Várszínház korábbi igazgatójának felkérésére íródott az irodalomtörténeti kolosszus halálának 400. évfordulója alkalmából.

A darab több tételes jazz-szvit, ősbemutatója tavaly júliusban volt a 12. Shakespeare Fesztiválon – olvasható az intézmény honlapján.

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazzdobos, zeneszerző, a mai magyar jazz-színtér meghatározó művésze. Együttesének tagjai a hazai jazz elismert, fiatal képviselői. A produkció énekesnője Pocsai Kriszta.

Gedeon József súlyos betegséget követően, életének 61. évében, november végén hunyt el. A Gyulai Várszínházat jelenleg Varga Marianna igazgatja, akit tavaly ősszel neveztek ki Gedeon József mellé második ügyvezetőnek.