Megalakult a Magyar Kabaré Törzsasztala

2017 február 16. csütörtök, 8:15

Megalakult a Magyar Kabaré Törzsasztala a budapesti Vadrózsa étteremben. A páratlan klubban többek között Kern András, Farkasházy Tivadar, Éles István, Heilig Gábor, Selmeczi Tibor és Nádas György, akik immár törzsasztal tagként leleplezték elődjük, a Casablanca című film szereplőjeként világhírnévre szert tett Szőke Szakáll emléktábláját.

A Magyar Kabaré Törzsasztala

A budai Vadrózsa étteremben alakult meg a Magyar Kabaré Törzsasztala, amelyben a hazai humor legnagyobb képviselői kapnak tagságot. Az eseményen az egyik alapító, Farkasházy Tivadar kiemelte, hiánypótló a kezdeményezés, mert eddig ilyen nagy körben sosem találkoztak, most viszont már van egy klub, ahol a magyar humor képviselői találkozhatnak.

A Magyar Kabaré Törzsasztalának ötlete a Vadrózsa Étterem tulajdonosa, Földvári Gábor fejéből pattant ki, akinek szívügye a magyar kabaré és még kötelességének is érezte, hogy foglalkozzon a műfaj múltjával, hiszen az étterem villaépülete egykor Szőke Szakáll otthona volt. A kalandos életű magyar kabarészerző-színész, a Vonósnégyes írója Amerikában is óriási karriert futott be, játszott a Casablanca című filmben.

A Magyar Kabaré Törzsasztala – Szőke Szakáll emléktábla

Földvári Gábor ötletgazda a rendezvényen kiemelte, Szőke Szakáll háza örökség, ezért érezte úgy, hogy neki személyesen is kell ápolnia az itthoni humor hagyományait. Azt tervezi, hogy a híres tagoknak lehetőséget biztosít a találkozásra a nagy előd egykori házában, hogy beszélgethessenek a humorról, és persze humorizáljanak!

Az eseményen felavatták Szőke Szakáll emléktábláját a villaépület falán. Az érdeklődők pedig a színész egykori tárgyaiból kiállítást is láthatnak a Vadrózsa étteremben. (1025 Budapest, Pentelei Molnár u. 15.)