Patthelyzet Szombathelyen: Új pályázatot írna ki a városvezetés a színházra

2017 február 21. kedd, 17:22

A szakmai bizottság nem szavazta meg Jordán Tamás színházi pályázatát, meg sem hallgatták a direktort. 
Ma 14 órától a szombathelyi városházán összeült a szakmai bizottság, hogy javaslatot tegyen arra, ki vezesse az elkövetkezendő öt évben a Weöres Sándor Színházat. Dér András visszalépése után már csak egy jelölt maradt, a teátrum alapítója és jelenlegi igazgatója, Jordán Tamás.

Jordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

Jordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

A nyugat.hu információi szerint a szakmai bizottságban patthelyzet alakult ki. Többen, közülük Eperjes Károly azt kifogásolta, hogy Dér András kifejezett akarata ellenére kiszivárgott a pályázata, erre hivatkozva, botrányt emlegetve tegnap a filmrendező visszalépett. A városvezetés szerint Dér kiszivárgott anyaga miatt most új pályázatot kellene kiírni.

A 8 fős szakmai bizottságban 4-en támogatták a színházalapító Jordán Tamás anyagát és újbóli kinevezést, 4-en pedig arra voksoltak, hogy a város írjon ki új pályázatot. Jordán Tamás ellen szavazott: Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth AladárKiss József és Eperjes Károly.

Jordán igazgatói kinevezése mellett szavazott Ipkovich György korábbi polgármester, Mihályi Győző, Rázga Miklós és Csóti József.

A döntés március 2-án a szombathelyi közgyűlés kezében lesz.

Forrás: nyugat.hu