“A 100 százalék nem elég” – Egy nap Szilágyi Csengével

2017 február 25. szombat, 8:02

A Vígszínház Junior Príma díjas színésze épp a Szentivánéji álom Hermiájának szerepére készül. Ennek kapcsán kérdezte a MarieClaire.hu, míg a Vígszínház pedig megmutatta, milyen is most Csenge egy napja.

“Nagyon szerencsés vagyok. Néhány éve még kerestem a helyemet a szakmában, hogy hol lehetek teljes szabadsággal színésznő. Akkor még nem láttam, hol fogom magamat igazán jól érezni. Most azonban itt a Vígben mind a szerepek, mind a kollégák tekintetében otthonra leltem. Igazi kis család, ami szakmailag körülvesz” – fogalmazott a Marie Claire-nek Szilágyi Csenge, aki az egyik első víges előadásáról, az Ózról is beszélt.

“Csodás dolgokat kapok ettől az előadástól, és ezt már nem veheti el tőlem senki. Nagyon élvezem. Az előadás végi tombolás olyan, mint egy Halász Judit koncerten” – fejtette ki a színésznő, aki nemrég az Összpróba Alapítvány nagykövete lett.

“Nagyon sok mindent köszönhetek az Összpróba nyári táborainak. Zavart kamaszlányként kerültem oda, és döbbentem rá arra, hogy az energiáimat hol tudom hasznosítani” – vallotta Csenge, akit arról is faggattak, sok munkája van-e abban, hogy elsőre felvették a Színművészetire.

Szilágyi Csenge / Fotó: Dömölky Dániel

“Rengeteget gyakoroltam, jártam beszédtanárhoz, énekelni. Valahol mázli, hogy felvettek, de még nagyobb öröm volt, hogy úgy ért ez a szerencse, hogy közben sok mindent letettem az asztalra. A száz százalék nem elég, aki nem tesz bele ennél többet, nem is akarja igazán, hogy felvegyék. Ezt máshogy nem lehet csinálni, főként energia kérdése. Ha izzol a színpadon, az már fél siker. Egy tűzgolyóként kell létezni a Víg nagyszínpadán, a karzatig is el kell juttani az energiákat” – összegzett Szilágyi Csenge.