“Jordán Tamás megtalálta az utat” – Itt olvasható a Nemzet Színészei és Törőcsik Mari teljes levele

2017 február 26. vasárnap, 19:09

Ahogy azt hírül adtuk, a nemzet színészei kérelemmel fordultak a szombathelyi polgármesterhez annak érdekében, hogy az alapító-igazgató, Jordán Tamás maradhasson a Weöres Sándor Színház élén.

Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Király Levente, Haumann Péter, Molnár Piroska, Törőcsik Mari – A nemzet színészei közül képen nem szerepel Almási Éva, Andorai Péter, Máthé Erzsi és Cserhalmi György

Ezúttal teljes terjedelmében közöljük az ő leveleiket. A többes számot azért használjuk, mert Törőcsik Mari külön is üzent a szombathelyi polgármesternek. Ő volt az, aki videóüzenetben is tolmácsolta a közös akaratot.

A Nemzet Színészeinek levele:

A szombathelyi közgyűlés 2016. december 15-én írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-i határidőig Dér András és Jordán Tamás, a teátrum alapító-igazgatója nyújtott be pályázatot. A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét a szombathelyi Nyugat.hu portál szivárogtatta ki, majd február 15-én közzé is tette. Ezt követően Dér András visszavonta a pályázatát, mondván, “a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai és művészi célokat teljesíteni tudja”.

Törőcsik Mari levele:

A Nemzet Színészei mellett a Weöres Sándor Színház teljes társulata illetve az Örkény Színház és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház is nyílt levélben jelezte, hogy Jordán Tamást támogatja.