Kerekes Viktória: “A színház varázslat, de akkor is csak egy cikk a tortából”

2017 február 27. hétfő, 8:20

Az Örkény Színház tagját a Dívány.hu kérdezte.

A divany.hu cikkéből:

Kerekes Viktória 15 éve az Örkény Színház tagja, de sokat játszik függetlenekkel is. Ennek kapcsán elmondta, hogy  igazgatója, Mácsai Pál mindenkit segít és támogat abban, hogy másokkal is dolgozzon. “Az Örkény egy viszonylag kicsi társulat, ahol tizenöt éve dolgozom, életbevágóan fontos számomra, hogy másfajta impulzusokat is kapjak” – tette hozzá.

A másfajta impulzusok nemcsak a független színházakkal való munkát jelentik. Borgula András, a Gólem Színház vezetője hívta, hogy Kálmán László nyelvésszel, Arató Andrással, a Klubrádió vezetőjével és Kálid Artúrral együtt legyenek állandó résztvevői egy hírkomment műsornak. Az adásokat élőben, közönség előtt veszik fel és egy vágott változat kerül adásba.

Kerekes Viktória

A színésznő úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy az élet kizárólag a színpadon történik. “Azt gondolom, hogy a színház varázslat, de akkor is csak egy cikk a tortából” – tette hozzá.

Kerekes Viktória azt is elárulta, a színházon és a rádiózáson túl ingatlanokkal is foglalkozik, bár ez számára inkább szenvedély. “Nagyon érdekelnek házak, lakások, belső terek. Eladom, megveszem, megálmodom, kínlódom, megépítem és mivel van érzékem a semmiből valamit csinálni, ezért nagyon szeretem is. Utoljára a múlt héten költöztem, de most megfogadtam, hogy öt év éven belül nem állunk tovább, mert a gyerekekkel nem lehet ezt csinálni. A színházból nem tudok megélni, tehát van ennek egy üzleti oldala is. Annak idején az első forgatásomból vettem egy iciri-piciri lakást, de mivel pénzem igazán sose volt, kellett a gondolat, meg az ötlet. Lassan lépegettem… Húsz év alatt eljutottam odáig, hogy leköt, izgat, lett egy csapatom és rengeteget tanultam. Ehhez van a legnagyobb türelmem az életben: figyelni, várni, olvasni a sorok között, választani. És végigmenni azon az úton, ami egy lehetőségtől elvezet a megvalósulásig. Mint a színházban egy jó próbaidőszak. A semmiből eljutni egy előadásig. Egy romból teret formálni….. Megtalálni azt a legoptimálisabb lehetőséget, ahogy egy ingatlanból otthon születhet” – mesélte az Örkény Színház tagja.

A kérdésre, nem vonzza-e a rendezés, az írás, a zene triumvirátusa, úgy felelt: “A zene csiklandoz engem; az Örkény kertben az elmúlt néhány évben nagyon bonyolult zenéket kezdtünk el játszani. Hárman énekeltünk swinget, mert az igazi kihívás volt, és különösen izgatott hat hónapig próbálni egy három perces számot, amit egyszer énekeltünk el. Most Nyáry Krisztiánnal a Magvető új színházában lehet, hogy megszületik egy előadás, amire nagyon vágyom és nagyon kíváncsivá tesz. Olyan anyag, ami már tíz éve foglalkoztat, de most mintha összeállna a konstelláció! Nem hajtom a dolgokat, azt hiszem nulla ambíció van bennem”.

A teljes interjú itt olvasható.