Nagy Ervin: “Mesterségem pátosza nullára lekopott rólam”

2017 március 01. szerda, 8:31

A Kincsem főszereplőjét a Playboy kérdezte.

A Playboy cikkéből:

“Iszonyúan fel vagyok gyúrva kritika ellen, pont leszarom az egészet. Az sem érdekel, ha dicsérnek. Változtat az bármin, ha Hüppentrüffel Aranka leírja rólam, hogy ügyes voltam? Inkább azon aggódom, bemennek-e elegen a moziba egy magyar filmre? Elég sarkos a véleményem, hogyan lettek kiűzve a magyar nézők a mozikból anno, Sas Tamás-filmekkel. A művészfilmjeink jól teljesítenek, de a magyar közönségfilm, egy-két kivételtől eltekintve, az elmúlt tíz évben kalap szart ért. Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban a nézők szaladnak megnézni a nemzeti filmeket. A keleti blokk utódállamaiban tízszer akkora az érdeklődés a saját filmiparuk iránt, mint nálunk. Itthon a közönség ízlése, aktivitása hektikus. Egy Wellhello-film, amit a maga műfajában jónak tartok, 25 ezer nézőnél kivérzik. Egy gyengébb mozit meg, szintén érthetetlen okokból, megnéznek 125 ezren. Ezért nem tudom, mi lesz a Kincsemmel. Az első hétvégén 30-40 ezer embert kell megmozdítania, mert kizárólag a szóbeszéd hozza be a többi nézőt” – mondta Nagy Ervin.

Nagy Ervin a Kincsem c. filmben

Nagy Ervin a Kincsem c. filmben

A színész azt is elárulta, a forgatás után nehezen tért vissza a hétköznapokba, fél évig is eltartott. “Valójában ez volt életem legkellemesebb átverése. Megéltem, milyen lenne sztárszínésznek lenni Amerikában. Hogy ha adottak a körülmények, a felkészülési idő, a bizalom, körbevesz a tehetség, lehetek világszínvonalú. Szerintem a Mentőexpedíció sem készült másképp, mint a Kincsem. Matt Damonnak talán francia szakácsa volt, én meg lószarosan ebédeltem, de egyébként Hollywoodot idézték a körülmények. Kétszáz ember koncentrált rám, hozzám képest mozogtak. Na, nem is gondolom, hogy ez a következő húsz évben összejön újra” – fogalmazott.

“Mesterségem pátosza nullára lekopott rólam. Nem tartom már művész úrnak magam, de ettől csak kitartóbbá váltam. Ha kell, riszálom a valagam az RTL képernyőjén. Szerintem manapság minden ér. Úgy járom a castingokat, mint egy pitbull, nem számít, ha lepattintanak. Megrázom magam, megyek a következőre. Ahhoz, hogy egyszer szerencsém legyen, menni kell tizenötször, meg kell alázkodni, adott esetben hülye emberek előtt. Mert én Tom Hanks-szel akarok forgatni, és hiszek benne, hogy meg is történhet” – mondta Nagy Ervin.

A teljes interjú a Playboyban olvasható.