Ne volna szükség pályázatokra? – Schilling Árpád és L. Simon László a szombathelyi igazgatóválasztásról

2017 március 24. péntek, 8:40

Az ATV Egyenes beszéd c. műsorában L. Simon László is megszólalt Szombathely ügyében, erre reagált Schilling Árpád.

Jordán Tamást régóta ismerem, nagyon jó színésznek és nagyon jó színházi szakember tartom” – mondta az egykori államtitkár. “Az ő pályázatánál biztos, hogy nem volt kormányzati közbelépés” – állította határozottan L. Simon László, aki ezzel együtt több szabadságot adna a pályáztatónak.

A politikus úgy vélekedett, “a pályázati rendszer fenntarthatatlan, mert álszent”. Álláspontja szerint az lenne a normális, hogy ha a fenntartó meghosszabbíthatná vagy megszüntethetné egy igazgató kinevezését pályázat nélkül.

L. Simon László szerint a Jordán-pályázat legfontosabb tanulsága, hogy nincs többé szükség pályázatokra. Tehát nem az a probléma, hogy Dér András titkolni próbálta a pályázatát, nem az, hogy az önkormányzat politikailag elfogult, nem az, hogy a szakmai bizottság törvénytelenséget követett el, amikor “elfelejtette” értékelni Jordán Tamás pályázatát, nem az, hogy Eperjes Károly, egy két lábon járó idióta, lehet szakmai bizottsági tag, hanem az, hogy egyáltalán lehet pályázni. L. Simon, aki rákellenes gyógyszernek hazudta a barackmagját, majd, amikor rajtakapták, igazi nemes úrhoz illően mindent ráfogott a feleségére, azt akarja, hogy soha többet ne lehessen színházra pályázni senkinek” – fogalmazott Schilling Árpád a saját Facebook oldalán.

Schilling Árpád és L. Simon László

Schilling Árpád és L. Simon László

“A pályázati rendszer egy állami intézmény, amely még a jelenkori Magyarországon is szabályozva van. Ellenben egy polgármestert ki szabályoz majd, amikor kinevezi vadásztársát a helyi színház élére? L. Simon László egy veszélyes kalandor, a jelenkori kormány egyik legvisszataszítóbb figurája, aki értéket nem termel, de jelentősen rombol. Ha megvalósul az álma, akkor nagy valószínűséggel a maradék tehetségek is elhúznak ebből az országból. Leszámítva a kormánypárt tagjait, azok rokonait és barátait!” – írta Facebook-oldalán Schilling Árpád.