Jordán Tamás: “Szükségszerű lépés volt a hosszabbítás”

2017 március 28. kedd, 10:53

További egy évvel meghosszabbította Jordán Tamás igazgatói megbízatását a Weöres Sándor Színház élén a szombathelyi közgyűlés. A direktort a Nyugat.hu kérdezte.


A Nyugat.hu cikkéből:

Rendkívüli közgyűlésen hosszabbították meg Jordán Tamás igazgatói megbízását a szombathelyi színház élén egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett.

A direktor elmondta, nagyon pozitívan értékeli a döntést. “Örülök neki, már lehetett érezni előre, és szerintem szükségszerű lépés volt. Holnapra van kitűzve a színészek szerződtetése a következő idényre, nem igaz az állítás, hogy amúgy is megcsináltuk volna. Megvártuk vele ezt a döntést, az utolsó pillanatban szerződtetünk, még nincs is teljesen kész. Most nekiduráljuk magunkat, és megbeszélünk mindent” – tette hozzá Jordán Tamás.

Jordán Tamás és Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester (fotó: Vágvölgyi Bálint, nyugat.hu)

Jordán Tamás és Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester (fotó: Vágvölgyi Bálint, nyugat.hu)

Azzal kapcsolatban, hogy egyelőre egy évvel hosszabbították meg a szerződését, az igazgató megjegyezte,
miután nagyon jó a pályázata, csak remélni tudja, hogy tovább is bizalmat kap. “Sajnálatos módon a pályázatommal érdemben egyáltalán nem foglalkoztak, pedig abban is gondolkodom, hogyan lehet Szombathely városát helyzetbe hozni, ha már Európa kulturális fővárosa szeretne lenni. Két témám is van, ami hozzászólhat ehhez a vállalkozáshoz: a testvérvárosokkal való színházi együttműködés és egy kortárs drámafesztivál” – hangsúlyozta az igazgató.

“Nagyon sok minden fájt ebben a folyamatban, borzasztó igazságtalan és bizonyíthatóan törvénysértő dolgok történtek. Ezeken túlteszem magam, rengeteg politikai csatározásban volt már részem, állni kell a sarat. Ami most itt történt, azt pejoratívnak éreztem az alpolgármester úrtól, aki az életkoromat hozta fel, amire külön kitértem a pályázatomban, mert tudtam, hogy szóba kerül majd egy 74 éves embernél. Azt írtam, hogy jó erőben érzem magam, és ha valami baj történik, ami akár 40 éves emberrel is megtörténhet, ha megvan a műsorterv, akkor a menedzsment el tudja kormányozni addig a színházat. Az alpolgármester úr ezt felhozta, és nem azt mondta, tud róla, hogy két előadás között be kellett vinni engem a kórházba, hanem azt, hogy én két előadás között elrohantam a tévéstúdióba. Abban, amit mondott, volt három feljelentés. Hogy két Alföldi-előadás között, a Kálmán Olgához, a Hír TV-be mentem el. Hát, ez teljesen felesleges volt mondania. Mert ezzel csak megerősítette, hogy jó kondícióban vagyok. De az volt a cél, hogy ezek a nevek elhangozzanak. Mert most már az Alföldi, a Kálmán Olga és a Hír TV is szitokszó. Lehet, hogy tévedek, de ő nem véletlenül hozta ezeket elő” – reagált Koczka Tibor alpolgármester szavaira Jordán Tamás.

Forrás: nyugat.hu