“Aki szeret, így szeret, aki nem szeret, ezután se fog” – Básti Juli D. Tóth Krisztával utazott

2017 március 31. péntek, 8:00

A Kossuth-díjas színésznő volt D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának vendége.

A színésznő megejtő őszinteséggel mesélt DTK-nak arról az időszakról, amikor Gothár Péter rendezővel közös első gyermekét, Mártont gyakran otthon kellett hagynia kisebb korában, miközben ő a Katona József Színházzal turnézott külföldön. A kisfiú ilyenkor rendszeresen megbetegedett, és minél tovább volt távol az anyukája, annál rosszabb lett az állapota. Persze a ma már sikeres filmvágóként dolgozó fiatalember ezt sosem vetette híres édesanyja szemére, most is nagyon jó a kapcsolatuk.

Básti Julinak a Nemzeti Színházban eltöltött évek aztán csalódást hoztak – legalábbis szakmailag. A színésznő bevallja, hogy boldogtalan volt a munkahelyén. De közben két kisebbik – Puskás Tamás rendezővel közös – fiának gyerekkorában sokkal inkább jelen tudott lenni, így nincs hiányérzete, sőt, örül, hogy végül így alakult a váltás. „Nagyon fontos volt, hogy ennek a két gyereknek ott tudjak lenni az életében, mint ahogy az első gyerekemnek nem tudtam ott lenni, ami egy szakadatlan lelkiismeret- furdalás volt” – fogalmazott a színművész.

Básti Juli és D. Tóth Kriszta

Básti Juli és D. Tóth Kriszta

A szakmai mellőzöttség után Básti végül a Centrál Színházban talált otthonra, ahol férje az igazgató, és közös munkájuk eredménye, hogy a teátrum mára megbecsült szereplőjévé vált a budapesti színházi életnek. A közös munka persze nem mindig könnyű, sokszor hazaviszik a feszültségeket a színpadról, de szerinte olyan sok jó szerepet játszik, hogy megéri minden összezördülés. Azzal pedig mára megbékélt, hogy vannak, akiknek ez a felállás nem tetszik. „Mindig nagyon féltem attól, hogy mindenkinek megfeleljek egész életemben. És most már nincs olyan sok hátra, hogy megállás nélkül csak erre gondoljak” – mondta nevetve D. Tóth Krisztának a színésznő, aki augusztusban tölti be a hatvanat.

Az is kiderül a teljes beszélgetésből, mit gondol arról, hogy sokan nem tartják könnyű esetnek, és melyik Oscar-díjas kolléganőjéhez hasonlította őt Ascher Tamás rendező:

A Básti Julival készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a WMN-magazin YouTube-csatornáján látható.