“Az egyharmad hadd legyen az otthoné” – Jordán Adél válaszolt

2017 április 06. csütörtök, 8:11

A Katona József Színház tagja arról is mesélt a színház.blog.hu-nak, miért kérte színházától, hogy idén kevesebb szerepet osszanak rá.

A színház.blog.hu cikkéből:

Márciusban mutatta be a Katona József Színház McDonagh Hóhérok című darabját. Jordán Adél ennek kapcsán elmondta, egy nagyon friss darabról van szó, amit Londonban is csak most mutattak be. A történet 1965-ben játszódik, amikor Angliában eltörlik a halálbüntetést. “Fekete Ernő játssza az apámat, aki egy hóhér, és kocsmát nyit, mivel megszűnt a kenyérkereseti forrása. Valójában ez egy krimi, amiben én egy tizenöt éves, kicsit debil lányt játszom. Sokat küzdöttem a szerep megformálásával. Egyrészt feszélyezett a korkülönbség, hiszen harminchat évesen kellett egy tizenöt éves lányt játszanom, másrészt egy érzelmileg sérült lányról van szó, így az is komoly munka volt, hogy pontosan lőjük be az arányokat” – mesélte a próbafolyamatról a színésznő.

Jordán Adél A nők iskolája olvasópróbáján (fotó: Horváth Judit, Katona József Színház)

Jordán Adél A nők iskolája olvasópróbáján (fotó: Horváth Judit, Katona József Színház)

Arról is beszélt, hogy idén kérte a színházától, kevesebb szerepet osszanak rá: “Kettő újat játszom, ami tényleg nem sok, de nem is kevés. Valójában anyai és fáradtsági szempontok vezéreltek. Úgy gondoltam, hogy jobban tudok teljesíteni, ha nem vagyok akkora nyomás alatt. Az igazság az, hogy így sem sokkal kevesebb a munka, így is havi 20-22 előadásom van. Abban állapodtam meg a színházzal, hogy oké, hogy az életem kétharmadát itt töltöm, de egyharmad hadd legyen az otthoné.”

Jordán Tamás szombathelyi kálváriájával kapcsolatban elmondta, nagyon féltette édesapját. “Amerikai filmekben szokott ilyen lenni, hogy beindul egy gépezet és kicsinálnak. Az a színház a saját gyereke. Emlékszem, milyen büszkén vezetett végig rajta egy munkavédelmi sisakkal a fején. A hírek hallatán féltettem a lelkét és az egészségét. Szerencsére ő nagyon pozitív ember, így inkább csak boldog attól a sok szeretettől, ami körülveszi. Nagyon sokan állnak mellette, és kevés helyzetben süt ennyire a hovatartozás. A szeretet, amit kapott és kap, most mindennél többet ér” – hangsúlyozta Jordán Adél.

A teljes interjú itt olvasható.