“Nincs megfelelő végzettsége és gyakorlata” – Elek Tibor kerülhet a Gyulai Várszínház élére

2017 április 26. szerda, 13:24

“Nincs megfelelő végzettsége és gyakorlata, de mivel Vidnyánszky Attila jelöltje, Elek Tibor a legesélyesebb a Gyulai Várszínház élére” – számolt be a HVG.

A teljes cikket itt olvashatják.

Zárt ülésen dönt csütörtökön Gyula Város Önkormányzatának képviselő-testülete a Gedeon József tavaly őszi halálával megürült Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. élére kiírt pályázat eredményéről. A várszínháznak nincs társulata, de nyári programjai a vidék legfontosabb kulturális eseményei, különösen igaz ez a nemzetközi Shakespeare Fesztivál előadásaira.

Varga Marianna és Elek Tibor

A HVG tudomása szerint, Gedeon József egykori munkatársa, a színház mai ügyvezetője, Varga Marianna helyett Elek Tibor irodalomtörténész lesz a befutó. A Békéscsabán élő magyar-történelem szakos tanár dolgozott újságíróként, könyvtárosként, számos kötete jelent meg, jelenleg a békéscsabai Bárka című irodalmi folyóirat főszerkesztője. Az előadó-művészeti törvény által megkövetelt végzettséggel, szakmai és vezetői tapasztalattal nem rendelkezik.

“A Nemzeti Színház igazgatója az öt fős Shakespeare Fesztivál művészeti tanácsadó testületének tagja. Bár a Bárka folyóirat kiadója a Békéscsabai Színház, így Elek a színház alkalmazottja, ám nagyon kreatív jogértelmezés kell hozzá, hogy az itt eltöltött időt elismerjék szakmai, esetleg vezetői tapasztalatnak, ugyanis a folyóiratkiadás nem a színház alapfeladata” – számolt be a lap.

A teljes cikket itt olvashatják.