150. Őrült Nők, szabadtér és vendégjátékok a Kultúrbrigád nyári műsorán

2017 április 28. péntek, 9:14

Június 28-án százötvenedik alkalommal nyitja ki kapuit Az Őrült Nők Ketrece az Átrium Film-Színházban.

Stohl András, Hevér Gábor / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

Stohl András, Hevér Gábor / Az Őrült Nők Ketrece / Fotó: Puska Judit

A Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében látható előadást ezen kívül további hét alkalommal – angol felirattal – tűzi műsorára a budai teátrum. Mivel az évadban napok alatt elkelnek a kitűzött előadásokra a jegyek – függetlenül attól, hogy éjszaka vagy hétköznap délután kerül színre –, így ezúttal több érdeklődő számára nyílik lehetőség a három éve töretlen közönségsikerrel futó produkció megtekintésére. Sőt: júliusban két vidéki városba is ellátogat az előadás: 14-én és 15-én Nyíregyházán, 22-én a veresegyházi Mézesvölgyi Nyáresték keretében kerül színpadra az előadás, történetében először szabadtéri változatban.

Ficza István, Alföldi Róbert / Igenis, miniszterelnök úr! / fotó: Mészáros Csaba

Ficza István, Alföldi Róbert / Igenis, miniszterelnök úr! / fotó: Mészáros Csaba

Az Igenis, miniszterelnök úr! című, az angol miniszterelnök életének egy napját bemutató válságkomédia – amelynek a magyar közélet történéseire utaló mondatai nem csupán a véletlennek köszönhetők – május 25-én Gödöllőn, a Művészetek Házában látható vendégjátékon, az évadban utoljára pedig június 8-án, az Átriumban kerül műsorra, Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével.

László Zsolt, Oszvald Marika / Sirály / fotó: Mészáros Csaba

László Zsolt, Oszvald Marika / Sirály / fotó: Mészáros Csaba

Molnár Ferenc Egy, kettő, három című valós idejű vígjátéka – a főszerepben Alföldi Róberttel, Szatory Dáviddal, Lénárdt Laurával, Znamenák István rendezésében – májustól angol felirattal is megtekinthető, nyáron Budapesten június 27-én látható utoljára az évadban. A produkció nyáron a Gyulai Várszínház műsorán vendégszerepel, július 5-én – ez lesz a huszonötödik előadás. Ugyancsak Gyulán, a tervek szerint a Tószínpadon kerül műsorra Csehov Sirály című műve Fehér Balázs Benő rendezésében, Oszvald Marika, Kaszás Gergő, László Zsolt, Trokán Nóra és Porogi Ádám főszereplésével.

A budapesti nyári előadásokra a jegyek április 20-án déltől kaphatók, a vendégjátékok belépőit a meghívó színházak forgalmazzák.