“Kijelenthetem, hogy a szerencse fia vagyok” – Gáspár Tibor válaszolt

2017 május 09. kedd, 7:20

A Miskolci Nemzeti Színház tagját a Borsod Online kérdezte.

Gáspár Tibor / Kivilágos kivirradtig / Miskolci Nemzeti Színház / Fotó: Gálos Mihály Samu

Gáspár Tibor / Kivilágos kivirradtig / Miskolci Nemzeti Színház / Fotó: Gálos Mihály Samu

A boon.hu cikkéből:

“Mindenképpen meghatározó volt az egész magán- és művészi életemre Miskolc. Itt kezdtem a pályát, itt ismertem meg gyermekeim anyját, ha jobban belegondolok, könnyen elképzelhető, hogy innen is megyek nyugdíjba. Mindenképpen egy keret. Amennyire fontos volt fiatal, kezdő színészként, hogy olyan kollégákkal dolgozhassak együtt, mint Csiszár Imre, Szőke István, Major Tamás, Tímár Éva – és még lehetne sorolni –, most ugyanannyira fontos a pálya vége felé egy olyan teátrumban dolgozni, ami jelentős a mai magyar színházi életben. Hiszen olyan előadások születnek, olyan fiatal kollégákat ismerek meg, olyan rendezőkkel dolgozhatok együtt, akik meghatározók lesznek az elkövetkezendőkben. Erről meg vagyok győződve, így boldog vagyok, hogy ennek a részese lehetek” – mesélte Gáspár Tibor.

A színész szerint az elmúlt öt év talán legerősebb évadát tudhatják lassan maguk mögött. A műsorterv is erős volt és a megvalósítása is nagyon jól sikerült. Úgy látja, hogy egyre jobban összeérik ez a társaság. “Fluktuáció van ugyan, fiatalok jönnek-mennek, de egy szerves, organikus csoportosulás a miénk, amely él, lüktet és folyamatosan fejlődik. Ez a legfontosabb” – hangsúlyozta.

Gáspár Tibor, Czakó Julianna / Kivilágos kivirradtig / Miskolci Nemzeti Színház / Fotó: Gálos Mihály Samu

A színpad mellett gyakori vendég a filmvásznon is. Arra a kérdésre, mit jelent a karrierjében a filmezés, Gáspár Tibor így felelt: “Kijelenthetem, hogy a szerencse fia vagyok. Negyvenöt éves elmúltam, amikor megkaptam az első komoly filmszerepemet, előtte kisebb mellékszerepeket játszottam, amelyeket nem is feltétlenül említek. Akkor mondom, hogy filmet forgatok, amikor egy picit rólam szól, amikor a rendező azt tudja elképzelni, hogy én játszhatom el azt a szerepet, és senki más. Természetesen szívesen elmegyek kisebb szerepre is, ilyenkor tudom, hogy a másik kollégáról szól a film, és mindent megteszek azért, hogy ő önmaga legyen, és a legjobb lehessen a filmben. Nagyon boldog vagyok, hogy megadta a jó Isten, hogy legyen négy-öt olyan film, ami rólam szól. Nagy szerencse is kellett hozzá. A fiatal kollégákat nyugtatnám: még eljöhet az idő, de ne legyenek türelmetlenek. Ahhoz meg kell érni, én például szerintem éretlen voltam korábban ahhoz, hogy filmet forgassak.”

A teljes interjú itt olvasható.