Csúszik a Városligeti Színház újjáépítése

2017 május 17. szerda, 7:15

A közlekedési kérdések tisztázásig felfüggesztették a Városligeti Színház újjáépítését – írja a Magyar Hírlap a Liget Budapest projektet irányító cégre hivatkozva.

Városligeti Színház

Városligeti Színház

A Városliget Zrt. közölte, hogy az egykor az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán álló szecessziós épület tervezése folyamatban van, azonban a terület ezen részének kialakítását alapvetően befolyásolja a Városliget közlekedésszervezési struktúrája, ennek véglegesítéséig pedig nem kezdődhet el a kivitelezés.

Tervben van a Kós Károly sétány autómentesítése, ennek következtében nagyobb forgalom terelődhet az Ajtósi Dürer sorra, így szükség lehet a Dózsa György úti kereszteződés átalakítására. A projekt többi eleme, például a Magyar Zene Háza, az Új Nemzeti Galéria vagy a Közlekedési Múzeum újjáépítése minden az előzetes ütemterveknek megfelelően halad.

Szintén még ebben az évben elkezdik az Olof Palme Ház (a második Műcsarnok) műemléki restaurálását. A kapcsolódó beruházások, mint a Szépművészeti Múzeum felújítása-átalakítása, illetve a Szabolcs utcai kórház területén a restaurálási és raktározási központ felépítése, még az idén, illetve jövőre befejeződik.

Forrás: Magyar Hírlap